Čupavci na štapiću: Stara poslastica u novom ruhu

Izvor: N1 televizija, 10.Sep.2018, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čupavci na štapiću: Stara poslastica u novom ruhu

Isprobajte malo neobičniji recept za čupavce. Dopašće vam se.

Sastojci:

- 1 kg sladoleda od vanile (može iz kesice)

- malo džema od jagode

- 250 g crne čokolade

- 200 g mlečne čokolade

- 125 g kokosovog brašna

- drveni štapići

Priprema:

Ako koristite sladoled iz kesice prvo ga umutite i malo zaledite, ali ne potpuno. Ako koristite gotov, izvadite da odstoji bar 10 minuta, ali da se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ne otopi potpuno.

Sipati sladoled u veliku posudu, dodati džem od jagode i razvući čačkalicom, tako da se dobije izgled mermernih šara, pa prebaciti u podmazan četvrtasti pleh obložen pek papirom (papir neka obavezno viri izvan pleha za oko 3 cm). Izravnati i staviti štapiće odokativno kako ćete kasnije seći kocke. Odložiti u zamrzivač i ostaviti da stoji preko noći.

Izvaditi iz zamrzivača i ostaviti da stoji 2 minuta pre nego što ga sa papirom izvadite iz pleha. Što brže, ali što preciznije seći kocke, tako da štapić ostane u sredini svake. Odlagati kocke na papir za pečenje i odmah ih vratiti u zamrzivač na dva sata.

Čokoladu izlomiti i otopiti, najbolje na pari, pa ostaviti da se prohladi 10-15 minuta. Kokos sipati u posudu i staviti sa strane. Kocke od sladoled smese brzo umakati u čokoladu tako da se svuda rasporedi, a zatim uvaljati u kokos i odmah vratiti u zamrzivač jednu po jednu.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.