Crveni ruž, vaš najjači adut

Izvor: Blic, 10.Nov.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni ruž, vaš najjači adut

Crveni karmin je istovremeno romantičan i dramatičan, u zavisnosti od toga kako ga nosite, a da biste iz njega izvukli mističnu i vamp notu kojom odiše, potrebno je da ga pažljivo uskladite s oblikom usana i bojom kože.



Najpre otkrijte da li je dominantan ton vaše kože hladan ili topao. Pogledajte nadlanicu, gde možete da vidite boju vena. Ako su više plave nego zelene, tada odaberite crvene ruževe koji više vuku na ružičasto. Ruževi sa žućkastim podtonovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najbolje odgovaraju onima sa zelenkastim venama. Najzahvalniji ruževi su oni do dve nijanse tamniji od prirodne boje, upozorava holivudska šminkerka Bobi Braun. Oblik usana neka vam bude vodilja prilikom odabira prave nijanse: tanke usne postaju putene kada ih obogatite svetlim slojem, a punije će dobro podneti tamne nijanse crvene koje vuku na šljivu, borovnicu ili čokoladu.

Zlatno pravilo glasi da naglašene usne ne podnose previše šminke na ostatku lica. Dakle, nanesite veoma malo pudera, a da ne biste delovali previše bledo ili umorno, mekom četkom naglasite obraze. Uz hladnije plavkaste podtonove koji zahtevaju perfekcionistički precizno nanošenje zubi će izgledati belje, suprotno ružičastim i narandžastim nijansama koje u sebi sadrže žutu notu. Usne pre nanošenja ruža dobro premažite tečnim puderom i blago iscrtajte crvenom olovkom kako se karmin ne bi razmazivao.

Pravila za nanošenje

- Ne stavljate previše slojeva jer to deluje neuredno

- Intenzivno crvena šminka na usnama pristaje neutralnijim odevnim kombinacijama

- Ako vam se ne sviđa nijansa ruža koji ste kupili, pomešajte ga s tamnijim ili svetlijim sjajem za usne

- Pri odabiru odlučite se za tri nijanse koje vam se najviše sviđaju i probajte ih na nadlanici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.