Crnogorci sa dva pasoša gube državljanstvo!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci sa dva pasoša gube državljanstvo!

PODGORICA - Vladajuća koalicija u Crnoj Gori bi trebalo da do kraja avgusta usaglasi stav o pitanju državljanstva kako bi crnogorska vlada u septembru utvrdila sporazum koji će bilateralno biti ponuđen zemljama regiona, izjavio je crnogorski ministar unutrašnjih poslova Jusuf Kalamperović.

Kalamperović je rekao da u Crnoj Gori postoji veliki broj građana koji uz crnogorski imaju i srpski, ali i hrvatski pasoš i najavio je da će, posle 22. oktobra, građani za koje se utvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da imaju dva pasoša, ostati bez crnogorskog državljanstva.

"Mi moramo sprovoditi zakon. Dakle lice koje pored crnogorskog stekne i drugo državljanstvo, gubi crnogorsko", rekao je Kalamperović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NE MOŽE DVA PASOŠA

Izvor: Kurir, 05.Avg.2008, 00:37

PODGORICA, 04. avgust 2008. (FoNet) - Vladajuća koalicija u Crnoj Gori bi trebalo da do kraja avgusta usaglasi stav o pitanju državljanstva kako bi crnogorska vlada u septembru utvrdila sporazum koji će bilateralno biti ponuđen zemljama regiona, izjavio je danas crnogorski unutrašnjih poslova Jusuf...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.