Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2017, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: BiH nastavlja borbu protiv terorizma

SARAJEVO - BiH nastavlja angažman i u okviru Globalne koalicije protiv svih oblika terorizma i radikalizma, posebno protiv Islamske države, rekao je danas u Vašingtonu ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Crnadak, na poziv američkog državnog sekretara Reksa Tilersona, učestvuje na sastanku ministara inostranih poslova zemalja članica Globalne koalicije u borbi protiv Islamske države.

Skup je organizovan s ciljem rezimiranja dosadašnjih rezultata >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ostvarenih zajedničkim koordinisanim aktivnostima zemalja članica Globalne koalicije, te unapređenja buduće saradnje usaglašavanjem konkretnih aktivnosti kako pojedinih zemalja članica Koalicije, tako i same Koalicije.

Ministar Crnadak informisao je učesnike konferencije da u 2016. godini nije zabilježen nijedan odlazak na strana ratišta iz BiH, te da svi nivoi vlasti u zemlji ostaju posvećeni borbi protiv radikalizma i terorizma u BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Tokom konferencije Crnadak je imao kratke susrete s ministrima inostranih poslova Italije, Austrije i Avganistana.

U drugom dijelu konferencije ministar Crnadak će učestvovati na radnom ručku koji organizuje državni sekretar Tilerson.

U nastavku posjete Vašingtonu, Crnadak će imati odvojene sastanke u Savjetu za nacionalnu bezbjednost i Ministarstvu obrane SAD.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Hodžaj u SAD: Kosovo opredeljeno da doprinosi bezbednosti

Izvor: Beta, 22.Mar.2017

Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj je danas izjavio da je Kosovo opredeljeno da doprinosi globalnoj i evropskoj bezbednosti, saopštilo je večeras u Prištini njegovo ministarstvo.Hodžaj je u Vašingtonu, na godišnjem sastanku ministara inostranih poslova koalicije koja se bori protiv...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.