Crna Gora dobila prvi islamski radio

Izvor: B92, 09.Dec.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora dobila prvi islamski radio

Podgorica -- U Crnoj Gori zvanično je počeo sa emitovanjem programa radio "Fatih", prvi islamski radio, koji su pokrenuli Islamska zajednica u CG i medresa "Mehmet Fatih".

Za sada radio može da se sluša samo na teritoriji Podgorice, a planira se da se do polovine 2019.godine postave prijemnici u svim gradovima gde žive muslimani u Crnoj Gori, prenosi RTCG.

"Misija radija jeste da predstavi islam u svetlu srednjeg puta, onoga što islam u suštini jeste, kao jedna miroljubiva religija, koja poštuje čoveka i svetost čovečjeg života i njegovog digniteta", rekao je direktor radija "Fatih" Enis Burdžovic

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.