Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Maj.2013, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Stopa PDV-a povećana sa 17 na 19 posto

Vlada Crne Gore je donijela odluku da stopu  poreza na dodatu vrijednost (PDV) od 17 posto poveća na 19 posto, dok se niža od sedam posto i nulta neće mijenjati. Iz Ministarstva financija saopćeno je da je motiv za donošenje ovakve odluke nastojanje Vlade da zaustavi dalje pogoršanje   fiskalne stabilnosti, u prvom redu a javnog duga, koji je posljedica višegodišnjeg budžetskog deficita, odnosno nesklada između javnih prihoda i javnih rashoda. Niža stopa PDV-a se odnosi, ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Crne Gore povećala PDV sa 17 na 19%

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Maj.2013

PODGORICA - "Osnovni motiv za donošenje ovakve odluke je nastojanje Vlade Crne Gore da zaustavi dalje pogoršanje indikatora fiskalne stabilnosti."

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.