Izvor: Press, 12.Jan.2016, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Vučić šalje poruke budućnosti BiH

Poruke koje šalje premijer Srbije Aleksandar Vučić, pa i one koje je poslao u Banjaluci, tokom obeležavanja Dana RS, poruke su budućnosti BiH, izjavio je predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović.
Foto:Tanjug
Zbog toga i kada bi negde trebalo negativno da reaguje, naglasio je Čović, to ne čini.
"Treba ostaviti dovoljno prostora da možemo dalje da nastavimo zajedno, to je jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << put. Iz Vučićevih poruka iz Banjaluke iščitavam samo jednu - BiH je celovita, ima svoju evropsku, odnosno evroatlantsku budućnost i mi to do kraja treba da iskoristimo", rekao je Čoviću intervjuu za sarajevski portal Vijesti.ba.
Upitan da li će odnosi BiH i Srbije zahladneti nakon 9. januara, kada su Danu RS u Banjaluci prisustvovali  Vučić i njegov kabinet, Čović je kratko odgovorio: "Verujem da neće".
Čović, kao član hrvatskog naroda u Predsedništvu BiH, kaže da je zvanično Sarajevo u situaciji prepunoj iskušenja, bez obzira na to da li se radi o evropskom putu, NATO savezu, odnosima sa susedima.
"No, to je prelazni period, koji kod nas nešto duže traje. Uveren sam da će naš put kvalitetnih odnosa sa prva tri suseda - Crnom Gorom, Srbijom i Hrvatskom, ići stalno uzlaznom putanjom, bez obzira što se ponekad otvore pitanja koja pomalo destabiliziraju situaciju i stvore negativnu atmosferu", rekao je Čović.
Smatra da područje oko BiH po najviše može stabilizovati sama BiH i ona može biti predvodnik u tom procesu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.