Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović-Othman: Istaknuti dobri politički odnosi

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović istakao je u razgovoru sa novoimenovanim nerezidentnim ambasadorom Bruneja za BiH, sa sjedištem u Ankari, Mohdom Sahripom Othmanom, da su politički odnosi BiH i Bruneja veoma dobri i bez otvorenih pitanja.

Nakon predaje akreditivnih pisama Čoviću, Othman je naglasio interes Bruneja za daljim unapređenjem i jačanjem svih bilateralnih odnosa, prvenstveno na ekonomskom planu.

Sagovornici su se saglasili >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je privredna saradnja nije na zadovoljavajućem nivou jer do sada nije potpisan nijedan bilateralni ugovor. U tom kontekstu izraženo je obostrano očekivanje za što skorije potpisivanje određenih sporazuma, kako bi mogla otpočeti intenzivnija trgovačka saradnja.

Kao moguće sektore za ulaganje brunejskog kapitala, ambasador je posebno naglasio oblast zdravstvenog turizma.

Ovom prilikom Čović je zamolio Othmana da prenese brunejskom sultanu Hasanalu Bolkiahu poziv da zvanično posjeti BiH, a novoimenovanom ambasadoru je poželio uspješnu diplomatsku misiju u BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.