Čomić: Nacionalni saveti će imati punu podršku Ministarstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 18:00

Čomić: Nacionalni saveti će imati punu podršku Ministarstva

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić održala je danas prvi sastanak sa predsednicima nacionalnih saveta nacionalnih manjina na kom su razmenjene informacije o radu, izazovima i aktivnostima nacionalnih saveta, kao i o planovima za naredni period.

Čomić je predstavnike manjina upoznala sa planiranim aktivnostima Ministarstva koje su od značaja za ostvarivanje prava nacionalnih manjina u Srbiji i čija realizacija ima za cilj unapređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prava koje će biti vidljivo kroz otklanjanje loših ocena iz relevantnih međunarodnih izveštaja.

Kako je navela, posebna pažnja biće posvećena učešću pripadnika nacionalnih manjina u javnom sektoru na svim nivoima teritorijalne organizacije jer, kaže, broj pripadnika nacionalnih manjina u javnoj upravi nije samo broj, već je dokaz da se ozbiljno misli kada se govori o postizanju odgovarajuće strukture zaposlenih.

"Nacionalni saveti mogu da očekuju punu podršku Ministarstva, kao i partnerski odnos u rešavanju pitanja koja su od značaja za ostvarivanje prava pripadnika svih nacionalnih manjina u Republici Srbiji", kazala je Čomić.

Predstavnici nacionalnih saveta izneli su svoje predloge o nastavku saradnje sa državnim organima kao i novoosnovanim Ministarstvom i ukazali na pojedina otvorena pitanja iz oblasti ostvarivanja prava nacionalnih manjina njihovih zajednica, čija rešenja treba očekivati u narednom periodu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Čomić: Ljudska prava su kao so - bez njih se može živeti, ali je bljutavo

Izvor: Radio 021, 25.Nov.2020, 11:51

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, izjavila je na otvaranju izložbe posvećene 70. godišnjici donošenja Evropske konvencije o ljudskim pravima, da su pre 70 godina ljudi rekli "hajde da u dokumenta upišemo očigledno - da su ljudska bića jednaka pred zakonom"...Ona...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.