Članice EPP pozdravile ekonomske rezultate Srbije

Izvor: RTS, 07.Nov.2018, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članice EPP pozdravile ekonomske rezultate Srbije

Predsedniku Srbije i lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću upućene na Samitu Evropske narodne partije (EPP) u Helsinkiju upućene su pohvale za ekonomske rezltate koje je postigla Srbija.
Na Samitu šefova država i vlada iz redova EPP, Vučić je govorio o potrebi da evropski narodnjaci pobede na predstojećim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborima za Evropski parlament.

Takođe je preneo i rezultate koje je Srbija ostvarila u mnogim oblastima, te i o značaju stabilnosti i mira u regionu.
Govor predsednika Srbije dobio je najveći aplauz, a nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da se Vučić na dnevnom nivou bori za stabilnost Balkana.
Inače, predsednik Srbije sedeo je u prvom redu ispred bine, između predsednika Ukrajine Petra Porošenka i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, a za istim stolom sedeli su još hrvatski premijer Andrej Plenković, mađarski premijer Viktor Orban, šef bugarske vlade Bojko Borisov, premijer Irske Leo Varadkar i gradonačelnik Helsinkija Jan Vapauori.
Za stolom pored njih sedeli su kandidati za nosioce liste EPP na predstojećim izborima za Evrospki parlament Manfred Veber i Aleksandr Stub, nemačka kancelarka Angela Merel, predsednik Saveta EU Donald Tusk, predsednik Evrspkog parlamenta Antonio Tajani, kao i predsednik Kipras Nikos Anstasijades.
Pred večerašnji susret, u dvorani u kojoj se održava Samit, visoki funkcioneri EU, među kojima predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, evrospki komesar za proširenje Johanes Han, izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Makalister, te i austrijski kancelar Sebastijan Kurc posebno su se srdačno pozdravili sa srpskim predsednikom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Merkelova: Vučić se bori svakodnevno za stabilni Balkan

Izvor: Večernje novosti, 08.Nov.2018, 01:15

Merkelova na Samitu EPP pohvalila reforme Srbije i rad predsednika. Šef države razgovarao i sa Junkerom i Tuskom PREDSEDNIK Vučić se na dnevnom nivou bori za stabilnost i mir na Balkanu.To je u sredu uveče u Helsinkiju, na Samitu Evropske narodne partije (EPP), poručila nemačka...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.