Članica Programskog saveta RTV: Režim nema nameru da oslobodi medije

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jun.2019, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članica Programskog saveta RTV: Režim nema nameru da oslobodi medije

Članica Programskog saveta Radio-Televizije Vojvodine (RTV) Aleksandra Bosnić Đurić koja je sa još dva člana Saveta protestovala zbog izveštavanja RTV o protestu posle prebijanja studenata, izjavila je da "režim ne da nema nameru da oslobodi medije, nego verovatno ima nameru da se samo usavršava u različitim oblicima manipulacije".

"U tome su oni zaista uspešni, rakla bih čak da su uspešniji nego devedesetih godina", rekla je Bosnić Đurić za izdanje beogradskog lista >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Danas" od utorka.

Ona je, zajedno s Milošem Katićem i Srđanom Arsenijevićem javno protestovala što se RTV na svom sajtu u izveštaju s novosadskog protesta pozvala na beogradski "Kurir".

Bosnić Đurić je rekla da, "ukoliko nismo obučeni građani da se borimo s lažnim vestima, da ih čitamo na drugi način, ukoliko smo obični građani koji se ne bave onim što se zove medijska pismenost, imćemo samo tu informaciju koju imamo".

"Međutim, činjenica je da postoji veliki broj građana koji osećaju takvu vrstu medijskog spinovanja i oblikovanja, i poslednjih godina oni gube poverenje u javni servis", rekla je Bosnić Đurić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.