Čizkejk od malina, lešnika i urmi

Izvor: N1 televizija, 29.Maj.2018, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čizkejk od malina, lešnika i urmi

Savršena poslastica sa malinama i urmama.

Sastojci za podlogu:

- 250g pečenih lešnika

- 2 kasicice kakaa

- 300g urmi

Sastojci za fil:

- 300g indijskih oraha

- sok od 1 limuna

- 1,5 kašičica ekstrakta od vanile

- 100ml istopljenog kokosovog ulja

- 90ml agava sirupa

- 200g malina

Priprema:

Urme potopiti u vodu, a zatim oljuštiti. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Staviti u blender sa lešnikom i kakaom i blendati dok se ne dobije ujednačena smesa. Staviti je na dno kalupa i izravnati. Indijski orah koji je bio potopljen preko noći, iscediti i izblendati sa limunovim sokom.

U šerpici na ringli istopiti ulje sa agavinim sirupom. U blender ubaciti “sir” od oraha, mešavinu ulja i sirupa i dodati ekstrakt vanile. Blendirati dok ne dobijete svilenkastu smesu.Odvojiti 2/3 smese i presuti preko podloge i izravnati. Ostatak smese i maline izblendirati i sipati preko drugog sloja. Poravnati kašikom i staviti u zamrzivač. Ukrasiti po želji.  

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.