Čitajte u Vestima digital: Sudovi slepi za patnju dece

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2017, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitajte u "Vestima" digital: Sudovi slepi za patnju dece

Smrt 14-godišnjeg Alekse Jankovića prošao je nekažnjeno. Dečak je pre šest godina počinio samoubistvo zbog vršnjačkog nasilja i za to, prema viđenju srpskog pravosudnog sistema, ne mora da se odgovara.

Njegovi roditelji dobili su zvanično obaveštenje u kome stoji da je pored svih utvrđenih činjenica i propusta, zakonski slučaj pokretanja disciplinske odgovornosti prema odgovornima u školi i školskoj upravi, zastareo. Da li odgovornost za smrt jednog dečaka može >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i sme da zastari?

Vršnjačko nasilje je pojava kojoj je izloženo čak dve trećine dece u različitim oblicima.

U najvećem broju slučajeva ne reaguje niko, i čini se da ga niko ne shvata ozbiljno. Mališani u 85 posto slučajeva ne dobiju nikakvu pomoć, što nasilnicima daje odrešene ruke.

Nedavno je učenik šestog razreda u Novom Sadu pretučen kaišem u školskom toaletu i nateran da pije urin. U dvorištu Škole za negu lepote u Beogradu 17-godišnjaka su zbog devojke pretukla četvorica mladića. Jedan 13-godišnji dečak vezan je za konstrukciju koša u školskom dvorištu u Somboru i svučen do gole kože.

Ceo tekst pročitajte na VESTI DIGITAL

Zavisno od toga da li korisitite android ili apple platformu aplikaciju možete skinuti sa:

za Apple uređaje: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android uređaje: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI&hl=en

VESTI ZA OVDE ILI ZA PONETI. AKO IMATE MOBILNI UREĐAJ - PONESITE.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.