Čitajte na Vesti Digital: Boginje kose, država ćuti

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2018, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitajte na Vesti Digital: Boginje kose, država ćuti

Epidemija malih boginja odnela je i dvanaestu žrtvu, a prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" obolelih je već 3.812.

Država je sistemski zakazala na nekoliko nivoa, a dok broj žrtava svakodnevno raste krivica se udruženim snagama tabloida i tužilaštva senzacionalistički prebacuje isključivo na javne i estradne ličnosti koje su pozivale, pre svega roditelje, da ne vakcinišu decu.

Pri tom, država koja je ćutala dok su roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << plašeni navodnom opasnošću od vakcina koje izazivaju autizam, još ne preduzima konkretne korake u suzbijanju ove pošasti.

Zdravstveni radnici su prvi na udaru, ali većina njih i dalje nije vakcinisana iako je epidemija počela pre skoro pola godine. Ministarstvo zdravlja nije pokrenulo čak ni medijsku kampanju koja bi edukovala roditelje o važnosti vakcinacije.

 Više o ovoj temi čitaćete u sutrašnjim "Vestima" koje donose i:

- kosovska policija preuzela hrvatski recept: HAPSE SRBE DA SE NE VRAĆAJU

- tribina čitalaca "Vesti": DO KAD ĆE SRBIJA BITI IZMEĐU RUSIJE I ZAPADA?

- uzroci loma u Fejsbuk: KRALI PODATKE, BIRALI PREDSEDNIKE

- spektakularni koncert u Berlinu: HOR BUNDESTAGA PEVAO U SRPSKOJ CENTRI

- zašto je Ivanoviću oduzeta traka "orlova": BANETA MUSLINA NISU OPROSTILI

Ove i brojne druge zanimljive teme čitajte sutra u "Vestima" ili već večeras na Vesti Digital

Samo preuzmite aplikaciju:

za apple: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI!

Vesti Digital - vaše novine na ekranu!

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Batut: U Srbiji 3.890 slučajeva malih boginja

Izvor: Beta, 21.Mar.2018, 18:41

U Srbiji, sa srpskim opštinama na Kosovu, registrovano je 3.890 slučajeva malih boginja, navodi se na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".Najmladja obolela osoba ima 15 dana, a najstarija 70 godina, dok 95 odsto obolelih nije vakcinisano, nepotpuno je vakcinisano ili...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.