Čitajte na VESTI DIGITAL: Samo biznis vraća pamet

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitajte na VESTI DIGITAL: Samo biznis vraća pamet

Odboru za dijasporu Skupštine Srbije Organizacija srpskih studenata iz inostranstva (OSSI) predstavila je projekat Kako vratiti mlade u Srbiju. Stvaranje poslovnih mogućnosti za mlade ljude iz dijaspore je najsigurniji način da se taj potencijal iskoristi, istakli su predstavnici OSSI i ukazali na niz grešaka koje je matica napravila prema rasejanju.

Ovo je prvi put da se skupštinsko radno telo bavilo mladom visokoobrazovanom dijasporom, a prema procenama ove studentske organizacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << reč je o oko 25.000 državljana Srbije u svetu, od čega ih je oko 3.000 u SAD, a 5.000 samo na Univerzitetu u Beču.

- To su ogromne brojke i veliki potencijal. Zato mi je drago da razgovaramo o mladoj dijaspori koja se znatno razlikuje od prethodnih i neophodno je razumeti njihove potrebe i pristupiti im na drugačiji način. Ovi ljudi u inostranstvo odlaze još dok su u srednjoj školi ili na početku studija, i nisu imali ni vremena ni mogućnosti da razviju odnos s maticom kakav ima starija generacija koja se uvek vraća toj državi - upozorava jedan od studentskih lidera Aleksandar Jakovljević.

Više o ovoj temi čitajte u štampanom izdanju "Vesti" ili na VESTI DIGITAL.

Zavisno od toga da li korisitite android ili apple platformu aplikaciju možete skinuti sa:

za Apple uređaje: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android uređaje: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.