Čitajte na VESTI DIGITAL: Jezik je krunski dragulj naroda

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitajte na VESTI DIGITAL: Jezik je krunski dragulj naroda

U velikoj sali hrama Arhangela Mihaila u Hamburgu nedavno je postavljena i otvorena izložba pod nazivom Jezik je hranitelj naroda, u organizaciji Muzeja Vuka i Dositeja, Narodnog muzeja iz Beograda.

- Ovo je naše prvo gostovanje na teritoriji Nemačke i veoma smo zadovoljni što je došlo do saradnje sa ovdašnjom dijasporom zahvaljujući angažovanju školskog odbora Srpske dopunske škole i profesorke Dragane Rašuo. Ovo je putujuća dokumentarna izložba koja obuhvata 20 panoa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sadržajima prilagođenih deci školskog uzrasta - rekla nam je Eliana Gavrilović, kustos muzeja i muzejski savetnik, koja sa svojim saradnicima Marinom Pejović i Miodragom Tomićem, oboje kustosi za saradnju sa publikom, boravi u Hamburgu.

Oni će rado svoju postavku preneti i na druga mesta, a za sada je u planu postavljanje izložbe u Štutgartu.

Više o ovoj temi čitajte u štampanom izdanju "Vesti" i na VESTI DIGITAL.

Zavisno od toga da li korisitite android ili apple platformu aplikaciju možete skinuti sa:

za Apple uređaje: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android uređaje: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.