Čisto zlo

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 12:44

"Čisto zlo"

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da je napad Hamasa na Izrael čisto zlo i da će Izrael imati sve da može da odgovori na napade.

"Ima trenutaka u ovom životu, ovo mislim bukvalno, kada se čisto zlo oslobodi u ovom svetu. Ovo je čin čistog zla", rekao je Bajden.

Rekao je da su roditelji iskasapljeni i da su leševima zaštitili decu.

"Postoje izveštaji o ubijenim bebama koje su se okretale u stomaku. Mladi ljudi su masakrirani na muzičkom festivalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Žene su silovane, napadnute, paradirali sa njima kao trofeji", rekao je Bajden.

On je naveo da mnoge porodice i dalje tragaju za svojim najmilijima.

"Ovo je terorizam, ali nažalost nije ništa novo za jevrejski narod. Ovaj napad je izvukao na površinu bolna osećanja i ožiljke koje je ostavio milenijum antisemitizma i genocida nad jevrejskim narodom. Hamas se ne zalaže za pravo palestinskog naroda na dostojanstvo i samoopredeljenje. Njegova navedena svrha je uništenje države Izrael i ubistvo jevrejskog naroda. Kao i svaka nacija na svetu, Izrael ima pravo da odgovori. On ima dužnost da odgovori na ove opake napade", zaključio je Bajden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.