Čini vam se da nema nade? Ova devojčica će vas ubediti u suprotno

Izvor: Blic, 09.Apr.2014, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čini vam se da nema nade? Ova devojčica će vas ubediti u suprotno

Kad se mala Eden rodila, lekari su njenim roditeljima rekli da verovatno nikad neće čak ni puzati, a kamoli hodati. Ona je, međutim, imala drugačije planove. Mali borac Eden Nejgl

Eden Nejgl iz Ajdahoa je po rođenju dijagnostikovan Duanov sindrom, zbog čega je imala problema s tonusom mišića i vidom, a fizikalnu terapiju je otpočela sa osam meseci.

U godinama koje su usledile, danas petogodišnja devojčica dobila je proteze na nogama, koje su joj pomogle da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << počne da se kreće.

Danas ovaj hrabri borac, ne samo da može da hoda, već uspeva i da trči, a dirljive snimke njenog napretka i borbe roditelji su snimili i od njih napravili kratki film "Ne odustaj" ("Don’t Give Up").

"Nadamo se da će Eden ohrabriti sve one kojima je teško u životu da samo nastave dalje, da se smeju, da ne odustaju, jer na ovom svetu nisu sami", poručuje ova porodica.

VIDEO > Devojčica koja je pobedila negativne prognoze:

Eden Grace - Don't Give Up from Michelle Nagle on Vimeo.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mali junak: Rekli su joj da nikada neće puzati, a ona je potrčala

Izvor: Svet, 09.Apr.2014

Iden Nejgl iz Ajdaha dijagnostifikovan je Daunov sindrom kada je imala šest meseci. Pored toga, doktori su rekli majci da ona nikad neće prohodati, pa čak ni puzati zbog retkog poremećaja hromozoma. Ali mali superheroj je uspeo da potrči. Mama Mišel (32) i njen muž Tim (36) shvatili su da nešto...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.