Cilj završetak pregovora do 2019.

Izvor: B92, 10.Feb.2014, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Cilj završetak pregovora do 2019."

Beograd -- Aleksandar Vučić preneo je predsedniku Grupe socijalista i demokrata u EP Hanesu Svobodi da je cilj Srbije da proces pregovora sa EU zaključi do 2018.ili 2019.

Svoboda predvodi delegaciju Evropskog parlamenta, koja će danas biti u poseti Beogradu.

"Naš cilj je da zaključimo proces pregovora do 2018/2019. godine, tako da nakon toga odluku o članstvu donosi EU", rekao je prvi potpredsednik Vlade, navodi se u saopštenju.

Vučić je naveo i da je Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učinila "veliki napredak" u ispunjavanju uslova za pristupanje EU i najavio da će se nakon izbora usvojiti set izuzetno važnih reformskih zakona.

Naglasio je i da je Srbija faktor stabilnosti i prosperiteta u regionu.

"Svoboda je izrazio zadovoljstvo napretkom koji je Srbija učinila na planu evropskih integracija i pohvalno govorio o rezultatima dijaloga Beograd - Priština. Predsednik Svoboda je istakao da će EP pružati podršku Srbiji tokom pregovora sa EU", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić sa Svobodom: Cilj je završetak pregovora sa EU do 2019. godine

Izvor: Kurir, 10.Feb.2014

Vicepremijer je naveo i da je Srbija učinila "veliki napredak" u ispunjavanju uslova za pristupanje EU i najavio da će se nakon izbora usvojiti set izuzetno važnih reformskih zakona..BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić preneo je danas u Beogradu predsedniku Grupe socijalista i demokrata...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.