Čičak uručen Siniši Cvetkoviću

Izvor: RTS, 01.Apr.2014, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čičak" uručen Siniši Cvetkoviću

Satiričaru i pesniku Siniši Cvetkoviću svečano uručena književna nagrada "Čičak" za satiru.

Svečano uručenje nagrade bilo je u Književnom klubu "Đura Jakšić" u Jagodini, prenosi Tanjug.

Nagrada se sastoji od unikatne povelje Književnog kluba i novčanog iznosa, koji je dar Skupštine grada Jagodine, a ustanovljena je u znak sećanja na jagodinskog satiričara, novinara i slikara Žikicu Jovanovića Čička (1950-2004. godine).

O stvaralaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Cvetkovića govorili su književnici, članovi žirija za dodelu nagrede Bajo Džaković i Mile Lazarević. Treći član žirija bio je Toni Stojanović. Nagradu je uručila predsednica Književnog kluba Snežana Bihler.

Cvetković je osmi laureat, ove, kako je rečeno, prestižne nagrade, a piše i kratke priče, aforizme i epigrame. On je i upravnik Studentskog pozorišta "Stanislavski", Pedagoškog fakulteta u Jagodini.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Čičak" uručen Siniši Cvetkoviću

Izvor: Akter, 01.Apr.2014

U Književnom klubu "Ðura Jakšić", veceras je satiričaru i pesniku Siniši Cvetkoviću svečano uručena književna nagrada "Čičak" za satiru

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.