Chrome dobija NOVI TASTER, testovi u toku

Izvor: Mondo, 22.Jul.2019, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chrome dobija NOVI TASTER, testovi u toku

Google sa odabranim broje korisnika testira novi taster za Chrome pregledač interneta.

Bilo da deluje samo na jedan tab ili da je globalna za sve prozore unutar pregledača, koji su otvoreni, opcija ‘mute‘ nesumnjivo je jedna od najkorisnijih, kad je reč o multimedijalnom sadržaju na internetu.

Po sličnom principu, Google planira da na toolbar-u tj. u alatkama Chrome pregledača “parkira“ novi, čini nam se vrlo koristan Global Media Controls >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << taster.

Pozicioniran sa desne strane adress bar-a tj. polja za adrese, služiće da pauzira, odnosno ponovo pokrene video ili audio snimak posećene stranice. Korisnici koji se služe Google-ovim test pregledačem (Chrome Canary), mogu da isprobaju onu novotariju koristeći OVAJ URL. Očekivano, objašnjava SK, prva verzija nije baš stabilna, pa aktivacija pause tastera ume da isključi čitav program. Još uvek nije poznato kojoj će se od budućih verzija ovaj taster pridružiti.

Kako se vama čini novo dugme - (bes)korisno?!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.