Četrdeset godina za ubistvo devojčice

Izvor: RTS, 08.Sep.2011, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četrdeset godina za ubistvo devojčice

Potvrđena presuda Apelacionog suda u Beogradu kojom je Mališa Jevtović osuđen na četrdeset godina zatvora zbog ubistva trogodišnje Katarine Janković. Njena majka, zbog saučestvovanja u ubistvu, osuđena na trideset sedam godina zatvora.

Apelacioni sud u Beogradu odbio je kao neosnovane žalbe Mališe Jevtovića i Ane Filipović i potvrdio presudu kojom je Jevtović osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva trogodišnje Katarine Janković, a njena majka Ana Filipović na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 37 godina, saopštio je taj Sud.

Sud je u saopštenju naveo da je prvostepeni sud izrekao kazne srazmerne težini izvršenog krivičnog dela i stepenu krivice okrivljenih i da, uzimajući u obzir okolnosti izvršenja krivičnog dela, u takvoj situaciji nije bilo mesta izricanju blaže kazne.

"Ovakve kazne pojavljuju se kao neophodne da bi se ostvarila svrha kažnjavanja, odnosno da se istima utiče kako na okrivljene, tako i na druge da ne čine krivična dela, izražava se društvena osuda zbog izvršenog krivičnog dela i učvršćuje se obaveza poštovanja zakona", piše u saopštenju.

Apelacioni sud je 24. februara na javnoj sednici razmatrao žalbe na presudu nekadašnjeg Okružnog suda.

Jevtović i Ana Filipović osuđeni su krajem novembra 2009. godine pred tadašnjim Okružnim sudom u Beogradu, i to je bila druga prvostepena presuda, pošto je prvu presudu, izrečenu 2007. godine kojom su osuđeni na iste kazne, ukinuo tadašnji Vrhovni sud Srbije.

Presudom izrečenom novembra 2009. godine Jevtović je proglašen krivim, jer je 17. jula 2005. godine izvršio surovo ubistvo, pošto se prethodno seksualno iživljavao nad devojčicom i naneo joj brojne teške povrede, a njena majka Ana Filipović mu je sa umišljajem pomogla.

Devojčica je preminula 17. jula 2005. godine od posledica teških povreda.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.