Četiri osobe povređene u dve saobraćajne nezgode

Izvor: Blic, 29.Apr.2013, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri osobe povređene u dve saobraćajne nezgode

Tokom jutra u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su četiri osobe povređene, izjavila je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

Dve osobe su povređene u udesu koji se dogodio rano jutros oko 05.30 časova na uglu ulica Molerove i Kičevske, rekla je dr Macura.

- Muškarac star oko 36 godina zadobio je povrede glave i lumbalnog dela kičme, a drugi muškarac povredu glave i kolena - rekla je dr Macura i dodala da su povređeni prevezeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Urgentni centar.

Dve osobe su povređene u udesu rano jutros oko 03.45 časova na Železničkoj stanici kod pošte.

- Muškarac star oko 29 godina zadobio je povrede kuka i krsnog dela kičme, a devojka stara oko 22 godine povrede glave, potres mozga - rekla je doktorka.

Povređeni prevezeni u Urgentni centar.

Tokom noći Hitna pomoć je u Beogradu obavila 108 intervencija, od kojih 18 na javnim mestima, a pomoć su najčešće tražili srčani bolesnici. Za 24 sata obavljeno je 205 intervencija od kojih 41 na javnim mestima, precizirala je dr Macura.

Ona je savetovala da se zbog toplog vremena pričuvaju starije osobe, pogotovu one sa problemima sa moždanom cirkulacijom i visokim pritiskom i odgovarajuću terapiju.

Portparol Hitne pomoći je savetovala uzimanje doručka, nošenje bočice sa vodom, zaštitu glave i boravak na suncu ne duži od pola sata.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.