Izvor: Politika, 11.Okt.2014, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri decenije rada Vlatka Stefanovskog

Makedonski gitarista Vlatko Stefanovski priredio je koncert u Velikoj dvorani „Sava centra” koja je bila tesna da primi mnogobrojnu publiku. Tako se ostvarila želja Stefanovskog da na proslavi 40 godina rada okupi one koji su ga do zrelog umetničkog doba svesrdno podržavali. Zauzvrat, Vlatko je za goste pripremio iznenađenje – novi kantautorski album „Seir”. Materijal je prikupljan čitavu deceniju, a snimanje je trajalo četiri godine. Ovi spori stvaralački koraci, koji nisu umanjili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kvalitet albuma, mogli bi da se povežu sa porukom koju je proslavljeni muzičar preneo posetiocima, a tiče se svih ljudi na svetu: – Usporite malo i podignite kočnicu.

Izraz seir je balkanska odrednica za pasivno gledanje na život, ali u pozitivnom smislu. Stefanovski je kao primer naveo grupu komšija, koji svakog dana, godinama, sede ispred dućana, imaju pasivan, ali zanimljiv odnos prema svetu oko sebe.

Stefanovski je podsetio i na svoje stare čuvene numere i makedonski izvorni melos.

Na sceni su mu podršku dale mnogobrojne kolege i  Gudački kamerni orkestar Slovenačke filharmonije.

A. K.

objavljeno: 11.10.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.