Češka: Nečas priznao da je u vezi sa saradnicom

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2013, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka: Nečas priznao da je u vezi sa saradnicom

Bivši češki premijer Petr Nečas juče je priznao da je u ljubavnoj vezi sa najbližom saradnicom optuženom za korupciju i zloupotrebu položaja Janom Nađovom.

Nečas je podneo ostavku sredinom juna posle optužnice protiv njegove šefice osoblja, s još sedam visokopozicioniranih političara, uključujući vojne zvaničnike, političare i bivše poslanike, ali i Nečasovu suprugu.

  U ljubavi sa bivšom saradnicom: Petr Nečas

 

''U >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vezi sam s Janom Nađovom. To je čvrsta veza koja ima budućnost. Definitivno je podržavam'', rekao je 48-godišnji bivši premijer u intervjuu za dnevnik Pravo.

 

Nađova se nalazi u pritvoru. Tužitelji smatraju da je 48-godišnja Nađova naložila vojsci da špijunira više ljudi, uključujući premijerovu suprugu Radku Nečasovu s kojom ima četvoro dece i od koje se upravo razvodi.

 

Takođe se sumnja da je trojici pobunjenih zastupnika iz Nečasove stranke ponudila zavidne pozicije ako podnesu ostavke. Pod istragom zbog navodnog podmićivanja zastupnika sada se našao i sam bivši premijer. Od parlamenta je zatraženo glasanje o ukidanju njegovog imuniteta.

 

Premijera srednjoevropske države od 10,5 miliona ljudi zamenio je Jiri Rusnok, bliski saveznik levo orijentisanog predsednika Miloša Zemana.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.