Celodnevni napadi pobunjenika u Alepu, ginu civili

Izvor: B92, 26.Apr.2016, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Celodnevni napadi pobunjenika u Alepu, ginu civili

Bejrut -- Najmanje 19 civila je ubijeno, a 120 ranjeno u artiljerijskom napadu pobunjenika na gradske četvrti Alepa pod pod kontrolom snaga vlade.

Pobunjeničke grupe su tokom celog ponedeljka projektilima gađale više kvartova tog grada na severu Sirije, i u tim napadima ubijeno je 19 ljudi, uključujući troje dece, a 120 je ranjeno, rekao je direktor Opservatorije za ljudska prava za agenciju Frans pres.

Zvanična sirijska novinska agencija Sana navela je da je to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio napad "terorističkih grupa iz Fronta Al Nusra (sirijskog ogranka Al Kaida) i njegovih saveznika" koji su gađali pet stambenih četvrti.

Opservatorija je navela i da su četiri osobe, među kojima jedno dete, poginule kada su režimske snage gađale pobunjeničke četvrti u istočnom delu Alepa.

Ukupno je 86 civila poginulo od petka u Alepu, gradu podeljenom na dva dela od jula 2012. godine. U njemu artiljerije dve strane razmenjuju vatru, a i avioni vladinih snaga gađaju neke kvartove. Najnovije borbe znače da se sve manje drži primirje koje je 27. februara stupilo na snagu uz posredovanje Rusije i SAD.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.