Izvor: Blic, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cela porodica u belim mantilima

Cela porodica u belim mantilima

BAJINA BAŠATA - Svi članovi porodice Jezdić iz Bajine Bašte su lekari. Glava porodice Miloš (67) lekarsku praksu počeo je u Bajinoj Bašti, a pre tri godine je penzionisan kao načelnik službe za radiološku dijagnostiku i terapiju užičke bolnice. Njegova supruga Dragoslava (65) je stomatolog, takođe je radila u Bajinoj Bašti, kasnije u Užicu.

I njihova dva sina su lekari: Stariji Dejan (39) je hirurg u užičkoj bolnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a Zoran (35) kao stomatolog specijalista radi na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju u Beogradu. Oba sina su pošla očevim stopama i za supruge su odabrali lekare. Dejanova supruga Olivera je ginekolog u užičkoj bolnici, a Zoran je oženjen Dubravkom, stomatologom koja radi u Beogradu. Do ovih podataka došao je Aleksa Jezdić (84), stric dr Miloša Jezdića i u objavio ih u knjizi 'Spas'.

- Miloš je nasledio 'doktorski gen' svog dede Obrena Jezdića, seljaka iz Zaovina, koga su meštani oslovljavali sa 'doktore'. On je u to vreme u bespuću Tare ljude lečio narodnom medicinom, a te njegove sposobnosti su visoko cenili i tadašnji lekari - kaže Aleksa Jezdić.

J. Trijić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.