Čeka se nova vlada, predsednik kaže da mu treba vremena

Izvor: B92, 13.Okt.2018, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka se nova vlada, predsednik kaže da mu treba vremena

Rekonstrukcija francuske vlade još nije sprovedena, 11 dana posle ostavke ministra unutrašnjih poslova Žerara Kolomba.

Njegovu funkciju privremeno obavlja premijer Eduar Filip, prenosi AFP.

Pregovori o sastavu nove vlade nastavljaju se tokom vikenda, a u ponedeljak se pretpostavlja da će biti doneta odluka, izjavili su izvori bliski vladi.

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je u Jerevanu gde je u četvrtak i petak boravio na samitu Međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizacije Frankofonije da mu je potrebno vreme pre donošenja odluke.

Izvori bliski Jelisejskoj palati demantovali su da postoje nesuglice između Makrona i Filipa o sastavu nove vlade.

Još se ništa ne zna ko bi mogao da zameni Kolomba, a u medijima se ponovo pominju kao potencijalni ministri unutrašnjih poslova, ministar za budžetska pitanja Žerald Darmanen, državni sekretar zadužen za odnose s parlamentom Kristof Kastaner i bivši načelnik policije Frederik Pešnar.

Analitičari su ocenili da dugo vreme za rekonstrukciju vlade dolazi i zbog činjenice da je Makronova centristička Republika u pokretu mlada stranka u kojoj nema dovoljno iskusnih političara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Francuska još čeka novu vladu

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2018

Rekonstrukcija francuske vlade još nije sprovedena, 11 dana posle ostavke ministra unutrašnjih poslova Žerara Kolomba čiju funkciju privremeno obavlja premijer Eduar Filip, prenosi AFP...Pregovori o sastavu nove vlade nastavljaju se tokom vikenda a u ponedeljak se pretpostavlja da će biti doneta...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.