Čeka nas natprosečno toplo leto

Izvor: N1 televizija, 03.Jun.2018, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka nas natprosečno toplo leto

U Srbiji će ovog leta vreme najverovatnije biti natprosečno toplo sa srednjom temperaturom oko 25 stepeni, što je iznad proseka, ali i propraćeno čestim pljuskovima, izjavio je meteorolog Republičkog hidro-meteorološkog zavoda, Nedeljko Todorović.

On je rekao da je leto ove godine počelo ranije nego što je uobičajeno, jer smo već krajem aprila imali prave letnje temperature od 30 stepeni.

Natprosečno toplo bilo je i tokom maja, a u narednih 10-15 dana maksimalne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << temperature će biti od 27 do 32 stepena po Celzijusu, istakao je Todorovic i pojasnio da u pojedinim danima, kao što su osmi i deveti jun, maksimalna temperatura može da bude i do 34 stepena.

"Za sve te dane karakteristično je promenljivo vreme, što znači da je uobičajeno da popodne i uveče, pa čak i noću, bude lokalnih kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom pri čemu ponegde može doći i do pojave grada", naveo je on i pojasnio da je to sve primereno junu, kao prvom letnjem mesecu.

Izvor: Tanjug

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.