Čeda poziva stranke:Treba nam zajednički kandidat

Izvor: Mondo, 25.Sep.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeda poziva stranke:Treba nam zajednički kandidat

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je danas da bi ta stranka sa "bliskim" strankama trebalo da se dogovori o zajedničkom kandidatu za predstojeće predsedničke izbore.

Foto: MN Press

U slučaju da dogovora ne bude, odnosno da ne bude zajedničkog kandidata, LDP mora svakako da ostane aktivna i učestvuje u tim izborima, poručio je Jovanović na sednici Glavnog odbora te stranke.

"Jedan način je dogovor sa bliskim političkim strankama oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uspostavljanja efikasne političke infrastrukture potrebne za dobar rezultat. To je strateški dogovor, a ne samo do izbornih rezultata. I kao etapa tog plana izlazak na predsedničke izbore sa jednim kandidatom", rekao je Jovanović i dodao da bi ista pravila trebalo primeniti i za izbore u Beogradu.

 Jovanović je dodao da se ne sme dopustiti konfuzija koja je bila pristuna za parlamentarne izbore.

"Onaj ko istupa kao naš predsednički kandidat mora imati osećaj za vrednosti koje su nama važne, a u slučaju da dogovora nema, ne zato sto ne želimo, nego što nema kandidata, onda moramo promovišemo svoju politiku, budemo aktivni i da učestvujemo u njima", rekao je Jovanović.

Predsednički izbori, prema njegovim rečima, treba da doprinesu relaksaciju stanja i prevazilaženju problema, a ne da budu nova etapa međusobnog istrebljenja stranaka.

Govoreći o referendumu u Republici Srpskoj, koji se danas održava, Jovanović je rekao da će građani glasati da 9. januar bude Dan RS, ali da "mnogi tu odluku neće poštovati, te da će to biti samo biti povod za nove sukobe".

"Pre nekoliko godina sam govorio o Dodiku, nije imao ko da sluša. Oni koji su me tada kritikovali su međuvremenu tu lekciju naučili, ali više nisu u priliici da reaguju u BiH, jer Dodik više po mišljenje ne dolazi u Beograd, nego ide u Moskvu", rekao je Jovanović.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

JOVANOVIĆ POZIVA STRANKE: Treba nam zajednički kandidat za izbore

Izvor: Kurir, 25.Sep.2016

...U slučaju da dogovora ne bude, odnosno da ne bude zajedničkog kandidata, LDP mora svakako da ostane aktivna i učestvuje u tim izborima, poručio je Jovanović na sednici Glavnog odbora te stranke..- Jedan način je dogovor sa bliskim političkim strankama oko uspostavljanja efikasne političke...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.