Čaves stigao u Havanu na medicinske tretmane

Izvor: Blic, 29.Nov.2012, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaves stigao u Havanu na medicinske tretmane

Venecuelanski predsednik Ugo Čaves stigao je u Havanu na Kubi, gde će biti podvrgnut medicinskom tretmanu u hiperbaričnoj komori.

Dnevnik Komunističke partije Grenma preneo je da je Čaves stigao tokom noći.

Čaves je juče objavio planove da putuje na Kubu na nove medicinske tretmane, pošto je veći deo prethodnih 18 meseci proveo boreći se protiv raka.

U pisanom zahtevu parlamentu, Čaves je rekao da su mu doktori preporučili sesije u hiperbaričnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komori, kako bi poboljšao svoje zdravlje.

Prema venecuelanskom zakonu, predsednici treba da dobiju zakonsko odobrenje pre nego što na duži period napuste zemlju.

Čaves je naveo da su testovi izvršeni ranije ove godine pokazali da je izlečen od raka.

Medicinski stručnjaci smatraju da tretmani u hiperbaričnoj komori mogu da pomognu obolelima od raka da se oporave od štete koju hemoterapija može da nanese nervima i mišićima.

Povezane vesti: Čaves ponovo na lečenju na Kubi Novi metod lečenja raka Doktor: Fidel Kastro doživeo težak moždani udar Fidel Kastro i Ugo Čaves zajedno pišu knjigu Lukašenko u poseti Kubi, Venecueli i Ekvadoru

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.