Čarke u Vladi zbog Slobodana Miloševića

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2016, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čarke u Vladi zbog Slobodana Miloševića

Novoj Vladi Srbije mandat ne traje ni sedam dana, a već je došlo do javnog okršaja između Aleksandra Vulina i Zorane Mihajlović. Povod je ideja ministra Ivice Dačića, koji tvrdi da bi Slobodan Milošević trebalo da dobije ulicu i spomenik u Beogradu. Kako su pitanje Miloševića i njegovog nasleđa postali povod za polemiku među ministrima?

Slobodan Milošević kao tema sednice nove Vlade - a sve nakon što su članovi te Vlade izneli potpuno drugačije shvatanje njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << lika i dela, kao i politike.

"Ja sam 5. oktobra bila ispred skupštine i vikala "gotov je". I ne mislim ništa lepo o režimu Slobodana Miloševića, koji je sa ostalim nacionalistima na svim stranama prouzrokovao samo rat i ljudske patnje", rekla je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

"Nije mi jasno da li se ona time hvali ili žali zbog toga. Građani su vođe paljenja Skupštine Srbije poslali u duboku opoziciju. Nisam siguran da gospođa Mihajlović želi da deli sudbinu svojih petooktobarskih drugova", odgovara ministar rada Aleksandar Vulin.

Ovo se, prema pisanju medija, nije dopalo premijeru, pa ih navodno i kritikovao. Međutim, ministar Vulin kaže da nije bilo tako, iako sada dosta umerenije govori o koleginici.

"Niko ne napada nikoga, svako ima pravo na svoje mišljenje, ovo je bilo moje mišljenje, kao što je to bilo mišljenje gospođe Mihajlović. Tako je bilo i na sednici vlade - i na vladi i na svakom drugom mestu mi razgovaramo, raspravljamo o političkim stavovima i naravno uvek zauzimamo jedinstven stav. Naravno, predsednik Vlade je izneo stav i to je stav čitave Vlade", rekao je Vulin.

O Zorani Mihajlović govorio je i Vladimir Đukanović, član SNS-a. Doduše, na tviteru, a za komentar nije bio dostupan. Takođe, ni ona nije želela da priča o tome.

"Dobro je da nam je Zorana Mihajlović poručila koliko ne voli nas u SNS. Nije ona to osudila, već sve nas koji smo tada bili deo vlasti i koji smo nacionalisti, pa i samog Vučića. Vrlo pokvareno."

Duhovi bi trebalo da su u boci, a ne na sednicama Vlade, kaže novinar Nikola Tomić. Dodaje i da je jako čudno da "ministar rada ućutkuje potpredsednicu".

"Ako ovu zemlju prema EU vodi Vlada u kojoj sede ljudi koji misle da je Milošević heroj, da mu treba dati ulicu ili spomenik u Beogradu - to je Vlada koja ovu zemlju može samo odvesti ćorsokak", smatra odgovorni urednik NIN-a Nikola Tomić.

Premijer je pre nekoliko dana za agenciju Tanjug rekao da mu "ne pada napamet da živi u devedesetim godinama". Tomić kaže da bi bilo dobro da se to glasno čuje.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Polemika među ministrima zbog Miloševića

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2016

Novoj Vladi Srbije mandat ne traje ni sedam dana, a već je došlo do javnog okršaja između Aleksandra Vulina i Zorane Mihajlović. Povod je ideja ministra Ivice Dačića, koji tvrdi da bi Slobodan Milošević trebalo da dobije ulicu i spomenik u Beogradu...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.