Carinici u kolima pronašli 80.000 evra

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici u kolima pronašli 80.000 evra

Pripadnici Uprave carina pronašli su na izlazu graničnog prelaza Batrovci 80.000 evra skrivenih u autu italijanskih registarskih tablica, saopštila je Carina.

Prekršaj je otkriven juče u popodnevnim časovima, a automobilom marke "foklsvagen pasat" italijanskih registarskih oznaka, upravljao je 30-godišnji italijanski državljanin koji se iz Bugarske uputio ka Italiji, navodi se u saopštenju.

"U razgovoru sa carinskim službenicima putnik je, predstavivši se kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preduzetnik, rekao da nema ništa da prijavi. Medjutim, pregled automobila je pokazao suprotno kada su carinici u instrument-tabli i šupljini kod menjača pronašli svežnjeve sakrivenih novčanica", objašnjavaju carinici.

Ukupno je pronadjeno 80.000 neprijavljenih evra.

"Vozač automobila je naveo da mu je namera bila da novac iz svoje firme u Bugarskoj prenese u Italiju, gde poseduje još jednu kompaniju".

S obzirom na to da putnik iznos novca koji premašuje limit od dozvoljenih 10. 000 evra nije prijavio carinicima, niti je posedovao propisanu dokumentaciju koja bi svedočila o njegovom poreklu, vraćena mu je suma od dozvoljenih 10. 000 evra, dok je ostatak od 70. 000 privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Na svim graničnim prelazima, dodaje se u saopštenju, istaknuto je dvojezično obaveštenje o tome da je neophodno prijaviti sumu veću od 10.000 evra, kako na ulazu, tako i na izlazu iz zemlje.

"Ukoliko putnik, pak, to ne učini, rizikuje da mu neprijavljeni novac bude privremeno oduzet".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.