Carinici prezaposleni pred praznike

Izvor: B92, 30.Dec.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici prezaposleni pred praznike

Carinici na više graničnih prelaza imali su bogat "ulov" poslednjih dana 2011. godine.

Šverceri su pokušavali da u Srbiju unesu različite proizvode, od pirotehnike, električnih gitara i lekova, do automobila, gasnih pištolja i dodatka za kafu. Vrednost zaplenjene robe meri se milionima evra.

Najatraktivniji pokušaj švercera zabeležen je na graničnom prelazu Batrovci. Tamo su carinici sprečili ilegalno unošenje 12 električnih gitara, ukupne vrednosti veće od 1,2 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << miliona dinara, saopštila je Uprava carina Srbije.

Kako se navodi, 12 električnih gitara poznatih svetskih marki poput "fender stratokastera", "fender telekastera", "ibaneza" nađeni su 25. decembra u autobusa na redovnoj liniji Đenova-Beograd u torbama putnika M.S.

Saopšteno je i da su carinici u saradnji sa policijom 29. decembra na izlazu graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja gasnog pištolja marke Hekler&Koh kalibra 4,5 milimetara, a dva dana ranije na istom graničnom prelazu sprečen je pokušaj iznošenja 14.700 evra.

Na graničnom prelazu "Kelebija" carinici su 24. decembra u automobilu kojim je upravljala državljanka Hrvatske D.M. otkrili 1.635 komada pirotehničkih sredstava, saopštila je Uprava carina Srbije.

Na graničnom prelazu Horgoš sprečeno je krijumčarenje velike količine robe koja je u tovaru humanitarne pomoći iz Nemačke upućena za Kosovo i Metohiju, saopštila je Uprava carina.

U šleperima je pronađeno upotrebljavano putničko vozilo "golf 2", dve kartonske kutije, odnosno oko 220 pakovanja raznih lekova, i oko 3.700 kilograma dodataka za kafu, što nije bilo prijavljeno, navodi se u saopštenju.

"Zahvaljujući skener uredjaju najnovije generacije, u dva šlepera humanitarne pomoći koja je iz Nemačke upućena organizaciji 'Caritas Kosovo', registrovani su predmeti koji po obliku ne odgovaraju prijavljenim stvarima", navodi Uprava carina.

Zbog nemogućnosti istovara robe iz kamiona na graničnom prelazu Horgoš, vozila su dopremljena u carinsku ispostavu Javna skladišta, gde je posle potpunog istovara pronadjena neprijavljena roba.

Protiv oba vozača podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka, koji će biti prosledjeni nadležnom sudu za prekršaje u Kanjiži, dodato je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na carini ulovili vredne električne gitare

Izvor: Mondo, 30.Dec.2011

Carinici na graničnom prelazu Batrovci su sprečili ilegalno unošenje 12 električnih gitara, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.