Capak uprkos apelu: Hrvatske mere su dobre

Izvor: B92, 04.Nov.2020, 19:02

Capak uprkos apelu: Hrvatske mere su dobre

Zagreb -- Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kaže da su mere koje su na snazi u Hrvatskoj dobre.

Ističe da se strože epidemiološke mere, poput zatvaranja i policijskog časa, koje su uvedene u okolnim državama, pokazuju neefikasnim.

"Mislimo da su naše mere dobre, apelujemo na građane da ih se drže, i ako ih se budu držali sigurni smo da ćemo zauzdati ove brojke”, rekao je Capak novinarima nakon sednice Veća za domovinski pijetet, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mir i razvoj.

Šest udruženja i organizacija lekara u hrvatskoj otvorenim pismo tražili su od vlade da odmah uvede stroge mere protiv širenja zaraze koronavirusa i poručili da će, ako se to ne uradi, za 30 dana biti kasno.

Udruženja tvrde da će za 30 dana lekari morati da odlučuju kome će spasiti život, a koga će morati da puste da umre.

Capak, pak, tvrdi da se problem eventualnog nedostatka opreme ili osoblja može rešiti preraspodelom, iz područja gde ih ima u područa gde su potrebni.

“Imamo dovoljan broj respiratora, u zdravstvu radi više od 70.000 ljudi, siguran sam da ćemo zaštititi zdravlje naših građana”, poručio je Capak, prenela je zagrebačka televizija N1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.