Čankova Liga predala izbornu listu

Izvor: B92, 18.Mar.2012, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čankova Liga predala izbornu listu

Novi Sad -- Koalicija "Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak" predala Pokrajinskoj izbornoj komisiji listu kandidata za poslanike u Skupštini AP Vojvodine.

Koaliciju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine i stranka Zajedno za Vojvodinu, a nosilac izborne liste je lider LSV Nenad Čanak.

Listu sa 8087 potpisa podrške birača su danas oko 14.45 sati predali funkcioner i funkcionerke LSV Branislav Bogaroški, Maja Sedlarević i Aleksandra Jerkov.

Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jerkov je ukazala da je ovo saziv Skupštine AP Vojvodine koji će odrediti ulogu i položaj Vojvodine u Srbiji, jer pitanja autonomije Vojvodine, finansiranja njenih nadležnosti i kvaliteta života njenih građana konačno dolaze na dnevni red.

"Upravo zbog toga, u narednom sazivu Skupštine AP Vojvodine mora biti više poslanika spremnih da beskompromisno zastupaju interese građana. Ligaši su pokazali da rade, da ne ćute i da su im jedine gazde građani i građanke Vojvodine", zaključila je Jerkova.

Liga socijaldemokrata Vojvodine sinoć je predala i listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu.

Izborna lista "Liga socijaldemokrata Vojvodine - Novi Sad, naša kuća - Nenad Čanak" druga je po redu predata Gradskoj izbornoj komisiji u Novom Sadu.

Prva na listi je mr Aleksandra Jerkov, funkcionerka i narodna poslanica LSV, koja je ujedno i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada.

"Očekujem da Novi Sad vode oni koji su ga vodili i u ovom mandatu, ali sa novom energijom, snagom i puno, puno hrabrije", poručila je

ona.

Jerkov je navela i da je prvi zadatak buduće gradonačelnice ili gradonačelnika privlačenje investicija, jer je otvaranje novih radnih mesta jedini ključ koji će omogućiti kvalitetniji život Novosađana i Novosađanki u svim oblastima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.