Čanak i Čeda obaraju  energetski sporazum!?

Izvor: Glas javnosti, 23.Okt.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak i Čeda obaraju energetski sporazum!?

PIŠE: JELICA PUTNIKOVIĆ

Liderima Lige socijaldemokrata Vojvodine i Liberalno-demokratske partije, Nenadu Čanku i Čedomiru Jovanoviću, koji su poskupljenje gasa od bezmalo 60 odsto za kupce iz kategorije domaćinstva iskoristili za ponovno otvaranje afere što „Srbijagas“ nije iskoristio pravo preče kupovine tokom 2005. godine (već „Gaspromu“ prepustio da u „Jugorosgasu“ postane većinski partner), u Skupštini Srbije su se priključili i poslanici s partijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << knjižicama G 17 plus i radikali.

Suzana Grubješić, šef poslaničke grupe G17 plus, sa skupštinske govornice zatražila je da nadležni ministri ispitaju zašto je Saša Ilić, vršilac dužnosti direktora „Srbijagasa“, bez znanja i saglasnosti Upravnog odbora ove kompanije potpisao sa predstavnicima „Jugorosgasa“ aneks ugovora vredan 700 miliona evra o nabavci 2,39 milijardi kubnih metara prirodnog gasa.

Anonimna najava „afere“

Zanimljivo je da je nekim beogradskim medijima ovaj podatak juče elektronskom poštom (kažu, anonimno) dostavljen pre nego što je izrečen u srpskom parlamentu. I Grubješićeva i tajanstveni pisac mejla tvrde da je Ilić prekoračio ovlašćenja i bez saglasnosti Upravnog odbora potpisao dokument s kojim se moglo čekati do kraja novembra. Navodi se, takođe, da Ilić ima pravo da bez saglasnosti UO „Srbijagasa“ potpiše samo ugovor u vrednosti do dva miliona evra. Primedba je, takođe, da je Ilić vršilac dužnosti, kao da to nije bio od samog momenta postavljenja na tu funkciju, kada ga je imenovala prethodna Vlada Srbije.

„Srbijagas“ je, naime, samo jedno od javnih preduzeća u Srbiji čijeg će novog menadžera s partijskom knjižicom imenovati Vlada Srbije. U partijskoj preraspodeli „Srbijagas“ je pripao Socijalističkoj partiji Srbije, mada je, prema nezvaničnim informacijama internet nedeljnika Balkanmagazin, a što prenosi Glas u današnjem broju - na ovu firmu „bacio oko“ i G 17 plus.

UO „Srbijagasa“ zaseda danas i, osim o nabavci gasa za narednu grejnu sezonu, treba da se izjasni i o kupovini akcija „Progresa“ u „Progresgastrejdingu“ (PGT), o čemu je Balkanmagazin već pisao. Ako to ne izglasaju, ponoviće se priča od pre tri godine sa „Jugorosgasom“, pa će nam posle „đavo biti kriv“ što smo Rusima prepustili akcije koje treba da ostanu srpsko vlasništvo.

Obračun sa DSS?

U svoju odbranu Saša Ilić kaže da je samo radio svoj posao, jer u obavezi „Srbijagasa“ je ispunjenje energetskog bilansa Srbije za 2009. godinu, što zapravo znači da treba da obezbedi dovoljno prirodnog gasa za normalno snabdevanje svih potrošača ovim energentom.

Treba reći, takođe, da drugog prodavca nema pa ako bi se ovaj rok propustio, naknadna kupovina je rizična jer pitanje je da li bi se posle mogle obezbediti dovoljne količine ovog energenta, pre svega za zimsku sezonu.

Sve ovo poprilično liči na neki obračun sa kadrovima DSS-a zaostalim u javnim preduzećima, jer ova partija je u vreme kada je premijer Srbije bio Vojislav Koštunica držala Ministarstvo rudarstva i energetike.

U decembru 2006. godine Radomir Naumov, ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije, generalni direktor Javnog preduzeća „Srbijagas“ Miloš Milanković (član G17 plus) i generalni direktor ruskog „Gasprom eksporta“ Aleksandar Medvedev potpisali su Memorandum o razumevanju o izgradnji gasovoda kroz Srbiju. Tada je dogovoreno i da posao uvoza gasa u Srbiju ide preko „Jugorosgasa“.

KO SU VLASNICI „JUGOROSGASA“

U Skupštini Srbije se, međutim, sada postavlja pitanje ko je sve vlasnik „Jugorosgasa“. Opet se pominje ime Žarka Zečevića, koji je sada koordinator Upravnog odbora „Jugorosgasa“, a doskora generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan. Nije isključeno da među suvlasnicima firme Centredž Europe Energy & Gas, Viena, Austria ima i državljana Srbije. Ta ćerka firma „Gasproma“ je 2006. godine kupila 25 odsto „Jugorosgasa“. U srpskoj javnosti se spekuliše već dugo da među suvlasnicima ove firme ima i građana Srbije.

Zečević odbija da komentariše ove navode. Zna se, međutim, da je Zečević u prijateljskim vezama sa Alijem Šenom, predsednikom turskog kluba Fenerbahče. Ali Šen je suvlasnik „Gaspromove“ ćerke firme „Bosfor Gaz“ iz Turske.

Ali Šen je bio u delegaciji „Gasproma“ septembra 2005. godine kada je sa srpskim političarima, tadašnjim premijerom Vojislavom Koštunicom i predsednikom Srbije Borisom Tadićem, dogovarana gradnja gasovoda „Plavi tok“. Kasnije „Gasprom“ odustaje od toga da gasovod iz Turske ide ka Evropi i kreće s projektom gasovoda „Južni tok“.

ČEMU SLUŽI GALAMA

- Neophodno je utvrditi odgovornost onih koji su se tokom 2005. i 2006. godine nalazili na ključnim pozicijama u državi i u oblasti energetike. To su Vojislav Koštunica, Miroljub Labus, Mlađan Dinkić, Predrag Bubalo, Radomir Naumov, kao i partijskih kadrova koji su u to ime upravljali NIS-om i „Srbijagasom“ - kaže Čedomir Jovanović.

Interesantno je da Jovanović u ovom nabrajanju odgovornih ne pominje i Borisa Tadića, koji se u proteklom periodu više puta pohvalio da njemu pripada zasluga što je sa tadašnjim ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio da „Gasprom“ gradi gasovod kroz Srbiju. Jer, Jovanović pored pokretanja istrage radi kažnjavanja odgovornih za to što „Srbijagas“ nije postao ravnopravni partner „Gaspromu“ u „Jugorosgasu“, traži i reviziju energetskog sporazuma sa Rusijom.

- Hoćemo da znamo kakve su prave obaveze Ruske Federacije prema Srbiji. Ako je ovo cena podrške Rusije politici Vojislava Koštunice i Borisa Tadića prema Kosovu, onda je ona besmislena. Žrtvuju se interesi građana. Ovo je primer najozbiljnijeg državnog kriminala od 2000. godine do danas - bio je kategoričan Jovanović u jednoj od svojih izjava na ovu temu.

Kad se sve rezimira ispada da Jovanović i Čanak celu priču oko gasa pokreću samo da bi srušili energetski sporazum Srbije i Rusije. Pitanje za poslanike u Skupštini Srbije sada je, zapravo, kome to ide u prilog.

Naredne godine, od 1. januara 2007. „Srbijagas“ kupuje gas od „Jugorosgasa“. Provizija je 4 odsto, prema informacijama iz „Srbijagasa“. Tokom prošle godine „Gasprom“ je na ime tri četvrtine ove provizije dobio 15, a Srbijagas 5 miliona dolara. Zbog poskupljenja gasa i rasta kursa dolara ove godine će ukupna provizija „Jugorosgasa“ biti oko 40 miliona dolara. Dakle, ako je aneksom ugovora koji je Ilić potpisao vrednost gasa za narednu godinu 700 miliona dolara, 4 odsto je 28 miliona dolara, s tim što treba imati u vidu da od toga sedam miliona pripada „Srbijagasu“, a ruskoj strani 21 milion. To je, svakako, manje od 35 miliona dolara, koliko Suzana Grubješić tvrdi da će „Jugorosgas“ ostvariti kao proviziju od ovog posla.

Stari dogovori

U „Srbijagasu“ tvrde da taj novac „Jugorosgas“ koristi za nastavak radova na gasifikaciji, koju je otpočeo još po njegovom osnivanju, 1996. godine.

Saša Ilić, v. d. direktora „Srbijagasa“, koga će zbog toga što je član DSS-a smeniti u četvrtak, kaže da je cena koju Srbija plaća „Jugorosgasu“ ista kao i cena koja bi se plaćala „Gasprom eksportu“. Tu informaciju za Balkanmagazin.com potvrđuju i u Ministarstvu rudarstva i energetike Vlade Srbije.

„‘Gasprom’ u svim zemljama ima svoje ćerke firme, poput ‘Jugorosgasa’ i ‘Progresgastrejdinga’ (PGT). Preko njih odrađuje određene poslove u tim zemljama. Mi nismo mogli da biramo da li će gas ići direktno preko ‘Srbijagasa’ ili preko posrednika“, tvrdi Ilić.

Tvrdnja Mlađana Dinkića Bilo je: „Jugorosgas“ ili - nema gasa!

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je juče da je potpisivanje aneksa ugovora sa „Jugorosgasom“ otežalo pregovaračku poziciju Srbije sa „Gaspromom“.

- Pregovaramo o ugovoru za Naftnu industriju Srbije, izgradnju magistralnog gasovoda i skladište gasa Banatski Dvor u kojima nameravamo da tražimo izbacivanje posrednika u nabavci gasa - rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, potpisivanje aneksa ugovora koji znači nastavak posredništva „Jugorosgasa“ otežava nam pregovaračku poziciju sa „Gaspromom“. On je istakao da je prilikom potpisivanja ugovora za nabavku gasa 2006. godine uslov Rusa bio „ili Jugorosgas ili nemate gas“.“Danas pregovaramo na drugim osnovama i nije trebalo potpisivati aneks dok se ne završe pregovori“, naveo je Dinkić, koji je i lider stranke G17 plus.

BatiĆ: Naši tajkuni u Beču!

Vladan Batić, poslanik DHSS-a, pitao je i koji srpski tajkuni sede u „Centreksu“, „Gaspromovoj“ ćerki u Beču, kao i da li će energetski sporazum sa Rusijom ikada startovati. Pozvao se na izjavu predsednika ruske Privredne komore u Beogradu, koji je rekao da nije ubeđen da će projekat Južni tok ikada starovati.

Pa nismo deca Vlada je namerno enormno podigla cene gasu da bi izazvala a to je da se sporazum sa rusima raskine.Premijer je navodno ublažio novu cenu time što će se 60 posto plaćati odmah a 30 za šest meseci a šta će građani plaćati manje kad će tog šestog meseca doći račun za taj mesec na kraju će svakog meseca plaćati celih 60 posto poskupljenja ,ako se tog šestog meseca cena ponovo ne poveća.Činjenica je da Čanku ne odgovara Rusija već bi hteo da uvozi gas iu Austrije,ali on nije obavešten da je jeftinije iz Rusije nego EU.

Stvar je u tome da ce Austrija dopremati gas iz Rusija a onda preprodavati Srbiji. Pa ja sam siguran da Hrvati, Muslimani i Siptari umiru od smeha. Oni znaju da su Srbi obicne gluperde, ali ovo je premasilo i njihova ocekivanja. Ovakvih budala od naroda nema nigde na planeti.

Srpski neprijatelji ne trebaju da ratuju sa Srbima. Dovoljno je da puste Srbe na miru da sami sebe uniste. Samo mi zao toliko heroja i ratnika koji su izginuli u prvo i drugom svetskom ratu.. za sta? zbog cega? Zbog ovog gurbetskog naroda? Bolje je Rusima da se drze sto dalje od Srbije, sa ovim cigansko-tursko-slovenskim narodom ne treba imati posla.

Pa kad ce taj narod tamo da shvati da im Dinkic, Labus, Canak, i ostala bagra rade o glavi, ne samo o njihovoj vec i glavama njihove dece i dece njihove deca. Oni direktno rade protiv opstanka Srbije i Srpskig naroda. To idioti i izdajnicka stoka jos ne mogu da vide, ali videce za nekoliko godina.

Evo o cemu se radi. Ako ima nekoga kome nije jasno sta rade Kravari, Dinkic, Ceda, G17, Canak i ostali sljam...

Ovde mozete procitati veoma jasno da Rusi pocinju pregovore sa Rumunima i najverovatnije, ne zbog toga sto moraju nego toga sto se plase Srpskih izdajnika.

http://www.rigzone.com/news/article.asp?a_id=67988

Koa sto vodite Amerikanci imaju svoj Nabucco gasovod i kao sto vidite, jedan krak Americkog gasovoda ide preko Makedonije, Kosmeta, Milove Crne-gore, i takozvane "BeIHa". Najverovatnie, te vukojebine nece ni naplacivati tranzit Kravarima kao zahvalnost za njihovu "zastitu". Takodje mozete videti je jedan krak Americkog gasovoda ide preko severnog dela Vojvodine. E tu Canak i Dinkic imaju svoju ulogu. E zato je "Ruski" gas iznenada poskupeo a Canak skocio na noge. Zbog to je napravljen "vojvodjanski status" i u buducnosti mozemo ocekivati nezavisnost Vojvodine. Sve ovo ce dovesti Kravarski NABUCCO u prednost, ispred Ruskog Juznog toka.

Ovu mapu sam i ja vidio i slazem se sa vecinom ovdje izrecenog. I meni je u oko odmah zapalo da krak Nabuka treba da ide preko Vojvodine, a nigdje u medijima nisam nasao ni pomena o tome. Ova bagra od Cede, Mladje i Canak "Dr." Nenada ce prodati i rodjenu djeci zarad licne koristi.

Cuj, Koordinator upravnog odbora. Kakva funkcija. Ko se razume u lopovluk nebitno je da li je u fudbalskom klubu ili u firmi za gas. Univerzalni strucnjaci. E Srbijo!

Bas ovih dana americki zlocinci grme i vrse pritiske na zemlje kroz koje treba da prodje Sjeverni i Juzni tok ruskoga gasovoda/naftovoda.U Srbiji nisam primjetio da se pisalo o tome.

Ocito je da neprijateljima (americi)nikako ne odgovara ti gasovodi a narocito ne preko Vojvodine koju nastoje da kao i KiM otmu.U slucaju prolaska Juzni tok preko Vojvodine onda bi Vojvodina bila spasena od otimanja zato i ova zlo-rabota iz Vojvodine s ustasom Cankom i ostalima zlocincima.

S Tadicem(ustasom) na celu Srbija nema da brine ima 100% da se odvoji Vojvodina.Jeste li culi braco sta taj ustasa jucer rece u vezi CG i Milovog priznanja arnautsko-NATO-americkoga "kosovA".

Jadna Srbijo sta si dozivjela.Fuuuuuuuujjjjjjjj

Kakva histerija, kakvo ludilo! O cemu pričate, u ovoj zemlji je uvek vazilo pravilo da dvaput rečena neistina postaje istina. Pa jel' ume neko da udje na sajt Jugorosgaz-a i pogleda bilans preduzeća za prethodnu (i prethodne) godine i vidi da je preduzeće posle 10 godina poslovanja prvi put poslovalo sa pozitivnim finansijskim rezultatom. Stvar je Gazproma, što deo svoje dobiti preliva preduzeću čiji je većinski vlasnik - Jugorosgaz-u. Pa valjda je bolje da te pare ostaju u Jugorosgaz-u, koji je pravno lice Srbije, tj. da ostaju u Srbiji, nego da idu u direktono Gazprom-u. U Srbiji se sve radi na osnovu poluistina, tračeva, dojava i denunciranja. Ovo je bacanje prašine u oči, izvor skupoće gas-a (koji je poskupeo duplo u poslednjih godinu dana na tržištima, a i dalje je ubedljivo najjeftiniji energent) je Dinkićev prijatelj Vojih Lazarević koji preko svojih švajcarskih off-shore kompanija pre(pre(preprodaje)) ruski gas od madjarskog MOL-a. Ovo je prljava želja da se diskredituje strateški sporazum sa rusima i oni proglase derikožama, ekstraprofiterima i ucenjivačima. Ali, Dinkiću, znaš da su ti akcije pale, znaš da je došao kraj!

25% Jugorosgaza je u vlasnistvu dve kompanije , jedne Austrijske vlasnistvo nekog Dinkicevog prijatelja i "Bosfor Gas" -a turskog biznismena rodom iz Prizrena. To je deo koji je nekad pripadao Progresu a na volseban nacin kasnije otkupljen od austro-siptarskih prijatelja nasih voljenih lopovskih vladara Dinkica, Labusa i ostalih. Znaci Srbi sa svojih 35 milona eura finansiraju svoje najvece neprijatelje , kako politicke tako i ekonomske. Kad ce ta crno crvena koalicija da nam se skine sa grbace. Glavno je da su se organizovali svi antisrpski rasisti i ratni profiteri pod maskom "antifasisticke borbe"!!?!?!

Ja ne znam sto se Rusi zamlacuju sa Srbijom. Srbija je obicna nakaza od drzave. Treba da idu preko Rumunije i Madjarske. Citao sam u Ruskim novinama da zbog budalastina u Srbiji, Rusi planiraju da usmere gasovod preko Rumunije pa za Madjarsku. Jedno je sigurno, Dinkic i Vlada Srbije su namerno digli cenu gasa kako bi isprovocirali rusenje gasnog sporazuma ali narod je suvise glup da bi to ukapirao.

Svima koji su u stanju da bar malo razmisle je jasno da je cilj da gasovod izbegne Srbiju i ode ka Austriji odakle bi Austrijanci i Dinkic prepodavali gas glupavim Srbima. Umesto da Srbija preprodaje gas po juznoj Evropi i postane regionalna energetska sila, Srbija ce biti obicno slepo crevo i kupovati od Austrije i tako postati prava Austrijska kolonija.

Nemogu da verujem koliko je Dinkic uporan da unisti sve sto je dobro za Srbiju i njene gradjane.Morao je da pobegne iz zemlje zbog samara Sojgua a i dalje radi n a tome da unisti sve i svasta .Kakav je covek , ako je covek , kada zabija noz u ledja sugradjanima?Ma koliko je placen , nije vredno tolike zrtve.Izgleda da ljudi kao on i nemaju ni srca a ni duse .Sve se pretvorilo u novac.Toliko je lazi izgovoreno u novinama od iste licnosti da je jednostavno Dinkic postao nocna mora svih gradjana Srbije.

Sta je sve to djubre uradilo sa "privatizacijom" Satrida, normanlnom coveku bi se sledila krv u zilama. On je samo jednim potezom, u jednom danu, kompletno unisto celokupni Srpski Finansijski Sistem koji je stvaran vise od 50 goina.

Danas menjaju nacin privatizacije i nema mnogo detalja u siroj javnosti - verovatno da kolona moze da pokupuje budzasto ostatak narodne imovine i da ih taj isti narod koji zivi "od prvog do prvog" preko drzave jos i kreditira 70% na 5 godina! Nije jasno kako masovno iste firme u privatnim rukama odjednom postaju rentabilne - kakvi su to bili bivsi direktori?!

Najavljuju ukidanje poreza na kapitalnu dobit u prometu hartija od vrednosti (citaj: rezultata malverzacije) i mnogo nesto zure, kao da im je "pred glavu" . Mozda da bi, kad se sve strpa u djepove, svaka buduca vlada i parlament bili stavljeni pred svrsen cin, dugove i neresive razdore. Zar ovo sto se desava u svetu (sto obicno zavrsava velikim ratom) nije dovoljna pouka da se zaustavlja grabez - ili je to mozda bas taj neodoljivi podsticaj!

Ovde nije u pitanju nista navadeno u tekstu. Ovde je u pitanju svadja zbog kolaca i mrvica koje odredjeni koji se bune nisu dobili, zato se i bune. Budite uvereni u to jer prosto je neverovatno da su isti ovi sedeli u vladi kad su se svi ugovori podpisivali i sve ovo znali jos mnogo godina ranije i da su cutali. jednostavno sad su njihovi kolacici manji u odnosu na tudje kolacice i zato se bune. Nemojte misliti da oni ovo rade zbog napacenog naroda to su sve lazi i prevare svih nasih politicara i onih na vlasti i onih u opoziciji. Samo se trpa u svoj dzep i lapa li se lapa. A ti narode gledaj i cuti.

DOKLE?

Ova scena sa Cankom , Jovanovicem i drugima a tu ubrajam i drzavni vrh je toliko jadna i providna .Svima , nadam se , je jasno da je podmetnuta laz.Da je gas poskupeo zbog obaranja Gasproma.Amerika ce da nam prodaje jos skuplji gas.U pravu su svi koji ce da nam se smeju jer smo verovali vladi o nekakvom ulasku u EZ .Mi smo mogli da udjemo u tu prokletu instituciju samo sa Ruskim gasom jer nista drugo i nemamo da ponudimo EZ.Da li je svima jasno da ova vlada ma koliko pricala o ulasku u EZ ne zeli to .Tada bi kontrola na dn ovcem bila totalna i nebi mogli da uzimaju koliko hoce i sta hoce.Amerikanci nam cak nabijaju na nos da imamo najzagadjeniju drzavu.Ko je zagadio?Amerikanci bombama i njihovim fabrikama.Gde ide novac od proizvodnje gvozda?Sigurno ne ostaje ni jedan jedini dolar u Srbiji.Srbijo otvori oci , pljackajute tvoji i sa srane.Mladi veruju u neku bolju buducnost ali je nem i to kriste sve ove spodobe da uvere mlade da je to najbolji kurs .Kurs koji ce od njih napraviti robove a robovlasnici ce biti Nemci i Amerikanci ili bolje receno isti oni koji su zajasili sada Ameriku.Sve se ponavljaa ec treci put u jenom stolecu.Cove da ne poveruje da Srbi padaju na lazi OPET.Zapad nezna za milost vec samo novac i moc.Vasa smrt ili unistenje njima je pozeljno a ne da imalo zale bilo ciji zivot.Njima je i srce i dusha NOVAC.Canak se bori za odvajanje Vojvodine .Sa ruskim gasom o tome nema ni price.Gas su Rusi davali upola cene vec 10 godina ali to nije receno narodu , naravno.Ovo poskupljenje je samo da se narod ogorca i da kaze , ne treba nam ruski gas ato oligarhija i hoce.Ne padajte na te lazi.Jednog dana ce vas Nabukov gas kostati mnogo vise.Tacno je da nam se svi smeju .Pa i Nemack koristi ruski gas ali se prva bunila sto Rusi hoce da izgrade juzni Tok kroz Sribju.Da li se iko od naroda upitao ZASTO.Zamislite da jednog dana Srbi prodaju gas Nemackoj.Kakakv blam za Nemce a i druge.Ovo sto rade ekonomisti i nasi politicari je zlocin a svai zlocin zasluzuje i kaznu.Gde je taj srpski duh i inteligencija .Pa nisu vas sve hipnotisali.Razumem one na drogama , njima je sve ok ali , nazalost , vuku ceo narod u ponor .Poruka vladi i svim stetocinama ;znamo sta radite i kakava vam je namera ali zbog izdaje i prodaje cemo vas naci ma gd se sakrili.Ako ne mi Bozija kazna ce vas stici.Da li iko od vas razmislja o svojoj deci i njihovoj buducnosti?.Izgleda da ne.

Pa jasno je i maloj deci da se svadjaju oko podele kolaca, jer je ovde pitanje ko je koliko para strpao u svoj dzep. sertite se samo afere oko onog sposobnog momka Kolesara koji je sa samo 29 godina imao nekoliko miliona eura u nekretninama. Treslo se sve jedno dve nedelje i onde nikom nista. niko nije odgovarao niko nije optuzen i niko nije u zatvoru. pa sta mislite sta ce sad da se desi. Izvika ce jedno nedelju dve i onda niko nista nastavlja se sve po starom. Jedno je jasno da i gosp. jovanovic ima umazane prste u svemu tome jer isam kaze da je: "Ovo primer drzavnog kriminala od 2000 godine do danas". Pa sad ja pitam pa i vi gosp. Jovanovicu ste bili na vlasti u to vreme, nemojte da zaboravite da i vi snosite deo odgovornosti isto kao i gosp. Canak.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.