Čanak: Žene u Srbiji imaju niže zarade od muškaraca

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Mar.2017, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Žene u Srbiji imaju niže zarade od muškaraca

Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak ocenio je danas da su žene u Srbiji manje zaposlene, imaju niže zarade od muškaraca i obavljaju poslove koji se ne shvataju ozbiljno i koji nisu plaćeni.

On je u saopštenju naveo da situacija na tržištu rada nikada nije bila gora i da poslodavci pitaju mlade žene da li planiraju trudnoću, dok ne žele da zaposle starije žene.

 ;"Bela kuga se ne sprečava tako što se formiraju saveti za borbu protiv abortusa, nego stvaranjem >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << povoljnih uslova za roditeljstvo i brigu o deci. Ne vršenjem pritiska na žene da rađaju po svaku cenu, već razumevanjem uzroka koji ih u rađanju sprečavaju", rekao je Čanak.

"U Ustavu Srbije mora da piše da žena ima pravo da odluči o rađanju deteta, a ne da svako ima to pravo, jer onda to znači da mogu odlučivati i država i crkva. Svaka žena je vlasnik svoga tela", naveo je.

On je rekao da i pored opšteg konsenzusa da je nasilje neprihvatljivo, u Srbiji zbog propusta institucija svake godine bude ubijeno nekoliko desetina žena.

"Kao predsednik Srbije daću sve od sebe da nijednoj ženi u Srbiji nikada ne bude neprijatno ili se oseti nesigurno zato što je žena i da žene u Srbiji ne trpe nepravdu", rekao je Čanak.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.