Čačić zatražio da kaznu izdržava u Hrvatskoj

Izvor: Blic, 22.Nov.2012, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačić zatražio da kaznu izdržava u Hrvatskoj

Bivši prvi vicepremijer Radimir Čačić zatražio je od mađarskog pravosuđa da u Hrvatskoj izdržava kaznu zatvora od 22 meseca na koju ga je zbog saobraćajne nesreće osudio sud u Mađarskoj.

Kako je potvrđeno u ministarstvu pravde, Čačić zahtev preko svog

advokata predao tom ministarstvu koje je zahtev prevelo na mađarski jezik i uputilo ga mađarskom ministarstvu pravde. Mađarske vlasti nemaju rok u kome trebaju odgovoriti.

Radimira Čačića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je sud u mađarskom gradu Kapošvaru pravosnažno osudio na 22 meseca zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su u januaru 2010. poginula dva lica.

Po toj presudi, trebalo bi u zatvoru odslužiti polovinu kazne, odnosno 11 meseci.

Hrvatska s Mađarskom nema bilateralni ugovor o saradnji u izvršenju zatvorskih kazni, ali mogućnost da zatvorsku kaznu služi u Hrvatskoj Čačiću dozvoljava Konvencija Saveta Evrope o transferu osuđenih lica za šta je potrebna suglasnost dveju država.

Konvencija dozvoljava da države potpisnice jedna drugoj međusobno ustupe izvršenje zatvorske kazne po principu mešusobnosti.

Ako se dve države slože da Čačić izdržava kaznu u Hrvatskoj, morao bi se provesti postupak kojm bi se presuda izrečena u Mađarskoj morala uvesti u hrvatski pravni sustav, pa bi se bez ulaženja u njein sadržaj, trebala uskladiti s hrvatskim krivičnim zakonom.

Povezane vesti: HNS: Vrdoljak novi ministar privrede, Pusićeva vicepremijer Stefan Karić tvrdi da nema para za odštetu povređenoj devojci Zagreb: Mesec dana zatvora za devet policajaca i jednog preduzetnika Splitski sveštenik osuđen zbog seksualnog odnosa sa maloletnicama Josipović: Dobro razmisliti da li vicepremijer može nastaviti posao

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čačić traži da kaznu izdržava u Hrvatskoj

Izvor: Mondo, 22.Nov.2012

Bivši prvi vicepremijer Radimir Čačić zatražio je od mađarskog pravosuđa da u Hrvatskoj izdržava kaznu zatvora od 22 meseca zbog saobraćajne nesreće u Mađarskoj...Kako je potvrđeno u ministarstvu pravde, Čačić zahtev preko svog advokata predao tom ministarstvu koje je zahtev prevelo na...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.