Čačak: Preminuo zaraženi pacijent

Izvor: B92, 03.Jun.2013, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Preminuo zaraženi pacijent

Čačak -- Pacijent zaražen klostridijom preminuo je zbog lošeg opšteg zdravstvenog stanja, izjavio je portparol čačanske bolnice "Dragiša Mišović" Miroslav Sretenović.

U poslednjim mikrobiloškim analizama kod ovog pacijenta nije bilo toksina klostridije, objasnio je Sretenović u izjavi agenciji Tanjug.

"Pacijent je imao hronična oboljenja, bolesne bubrege i veoma oslabljen imunitet", kazao je Sretenović.

Drugi pacijent zaražen klostridijom, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio smešten na interno odeljenje čačanske bolnice, pušten je na kućno lečenje, jer se, kako ističe Sretenović, primenjena terapija pokazala kao efikasna.

"Novih slučajeva infekcije za sada nema", naveo je Sretenović, naglasivši da je i dalje na snazi odluka o zabrani posete pacijentima koji su na internom odeljenju čačanske bolnice, doneta 24. maja, predostrožnosti radi.

Zavod za javno zdravlje Užice odjavio je u petak epidemiju izazvanu bakterijom klostridijom na odeljenju ortopedije u Užicu. Od proglašenja epidemije 24. aprila, u užičkoj bolnici su preminula tri pacijenta, kod kojih je potvrđeno prisustvo klostridije, a da je njih 20 ukupno zaraženo ovom bakterijom, od čega je sedmoro još na infektivnom odeljenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čačak: Preminuo pacijent koji je bio zaražen klostridijom

Izvor: S media, 03.Jun.2013

Pacijent zaražen toksinom klostridije koji je premešten na intenzivnu negu infektivnog odeljenja preminuo je zbog lošeg opšteg zdravstvenog stanja, rekao je danas Tanjugu portparol Zdravstvenog centra "Dragiša Mišović" Miroslav Sretenović...Prema rečima doktora Sretenovića, u poslednjim mikrobiloškim...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.