Čačak: Nema pritužbi na Obradovića

Izvor: B92, 03.Okt.2013, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Nema pritužbi na Obradovića

Čačak -- Načelnik uprave za inspekcijski nadzor opštine Čačak Stojan Vojinović kaže da nikada nije dobio pritužbu na rad građevinskog inspektora Milisava Obradovića.

Njega je juče ministar građevine Velimir Ilić optužio da je primao mito kako bi sprečavao rušenje nelegalno izgrađenih objekata.

Vojinović je rekao da njemu, kao načelniku inspekcijskih službi, niko nije uputio prijavu da je Obradović tražio mito, ili bilo kakav novac, ali ni primedbu na način >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na koji je obavljao svoj posao.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić ogradio se od izjave ministra građevine i njegovog brata Velimira Ilića, rekavši da nema saznanja o žalbama na rad Milisava Obradovića.

"Danas sam imao sastanak sa načelnicima, ni oni, takođe, ne raspolažu podacima da postoji korupcija u gradskoj upravi. Na istražnim organima je da provere sve navode, a onaj ko je to rekao na njemu je i da dokaže", kazao je Ilić za skupštinskom govornicom.

U čačanskoj policiji kažu da je 1. oktobra 2013. godine stupio novi Zakonik o krivičnom postupku, koji je uveo tužilačku istragu i time redefinisao odnos tužioca i policije, tako da bi na pitanje da li postoji i u kojoj je fazi postupak protiv Milisava Obradovića, Osnovno javno tužilaštvo trebalo da da odgovor.

Ministar građevine i urbanizma rekao je juče u Skupštini Srbije da je otac jednog od lidera "Dveri" uzimao mito kako neki ilegalno sagrađeni objekti ne bi bili srušeni.

Ilić je tokom rasprave o novim zakonskim rešenjima o legalizaciji rekao da je taj čovek tražio da se novac uplati "tom mladom čoveku za predizbornu kampanju", ali nije naveo o kome je reč.

List "Blic" je preneo da je reč o Milisavu Obradoviću, ocu zamenika predsednika stranke "Dveri" Boška Obradovića.

Beogradski dnevnik prenosi da je Ilić rekao da je Milisav Obradović, koji je glavni građevinski inspektor u Čačku, odlazio na rušenje objekata i pravio dogovore sa vlasnicima i od njih uzimao novac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.