ČUVAJTE SE MLADUNACA KALIFATA: Deca umiljatih lica odsecala glave, ima ih na hiljade! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 20:09

ČUVAJTE SE "MLADUNACA KALIFATA": Deca umiljatih lica odsecala glave, ima ih na hiljade! (FOTO)

Predstavljaju ozbiljan problem za ceo svet

Iračka protivteroristička služba (ICTS) uhapsila je 29. oktobra teroristu koji je formirao regrutni prsten ISIS-a koji je posebno regrutovao maloletnike.

U zvaničnoj izjavi general-major Jehja Rasul, portparol iračkog vrhovnog komandanta, rekao je da je terorista uhapšen tokom racije u gradu Faludža. Detaljne informacije dobijene od strane ICTS-a dovele su do uspešne racije.

بعد جهود متميزة >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << وبعملية فريدة ووفقاً لمعلومات استخبارية دقيقة، الابطال في جهاز مُكافحة الإرهاب @iraqicts، يتمكنون من القاء القبض على الارهابي (م. ح) المسؤول عن "مفرزة تجنيد الأطفال" لصالح عصابات #داعش، اليوم الخميس، في قضاء الفلوجة، وقد اتخذت بحقه الاجراءات القانونية. pic.twitter.com/6Q7T5C8Fo1

— يحيى رسول | Yehia Rasool (@IraqiSpoxMOD) October 29, 2020

Prema rečima general-majora Rasula, preduzete su pravne mere protiv terorista, a objavljeni su njegovi inicijali (M.H.). ISIS je uvek pokazivao posebno interesovanje za decu vojnike.

Na svom vrhuncu, teroristička grupa je regrutovala i obučila stotine, ako ne i hiljade dece, uzrasta između 10 i 15 godina u jedinici poznatoj kao "Mladunci kalifata".

Grupa je primorala decu da se bore na nekoliko linija fronta u Iraku i Siriji, čak ih je koristila i kao dželate u nekim od svojih zloglasnih propagandnih video zapisa. ISIS očigledno i dalje pokušava da regrutuje decu, bar u Iraku.

Ipak, ovog puta snage bezbednosti preduzimaju mere da zaustave terorističku grupu.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.