CSU i Slobodni birači formiraju koaliciju u Bavarskoj

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CSU i Slobodni birači formiraju koaliciju u Bavarskoj

Tri nedelje od regionalnih izbora u Bavarskoj Hrišćansko-socijalna unija i Slobodni birači postigli su dogovor o formiranju koalicione vlade na nivou pokrajine.

"Prošli smo", rekao je bavarski premijer Markus Zeder u pokrajinskom parlamentu, a to je potvrdio i lider Slobodnih birača Hubert Ajvanger.

Oni nisu izneli detalje o suštinskim rezultatima pregovora i raspodeli resora već su najavili da će u nedelju posle podne najpre o dogovoru biti informisani stranački >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organi koji treba da odobre buduću koaliciju, prenose nemački mediji.

CSU koja decenijama vlada Bavarskom na lokalnim izborima zabeležila je pad osvojivši 37,2 odsto, dok su u široj javnosti malo poznati Slobodni birači osvojili 11,6 odsto glasova.

Obe stranke su konzervativne, zalažu se za tradiciju, a imaju slično viđenje izbegličke politike zalažući se za jače granične kontrole, konsekventne deportacije i brže odluke o azilu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CSU i Slobodni birači formiraju koaliciju u Bavarskoj

Izvor: RTS, 02.Nov.2018

Tri nedelje od regionalnih izbora u Bavarskoj Hrišćansko-socijalna unija (CSU), sestrinska stranka vladajućih demohrišćana Angele Merkel i malo poznati Slobodni birači postigli su dogovor o formiranju koalicione vlade na nivou te nemačke pokrajine. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.