CRVENI KRST SRBIJE ZAHVALAN VOLONTERIMA

Izvor: Kurir, 04.Dec.2010, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRVENI KRST SRBIJE ZAHVALAN VOLONTERIMA

BEOGRAD- Crveni krst Srbije zahvalio je, povodom 5. decembra - Međunarodnog dana volontera, svim volonterima koji pomažu najugroženijem stanovništvu u zemlji, saopšteno je iz te humanitarne organizacije.

Volonteri Crvenog krsta deluju u nesrećama, obučavaju mlade za prvu pomoć, motivišu dobrovoljne davaoce krvi, brinu se o starima i promovišu humane vrednosti i borbu protiv nasilja u školama.

U Crvenom krstu Srbije je na različitim programima angažovano više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 60.000 volontera, od kojih 60 odsto čine mladi.

Zahvaljujući volonterima Crvenog krsta, više od 200 miliona ugroženih ljudi širom sveta dobija neku vrstu pomoći, čime se omogućava očuvanje njihovog ljudskog dostojanstva i sprečava diskriminacija.

Volonter je osoba koja dobrovoljno pruža uslugu jednoj ili više osoba sa kojima nije u srodstvu, a volonterski rad je unutrašnja potreba čovekova i izraz najplemenitijih poriva ljudskog bića, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Crveni krst Srbije zahvalan volonterima

Izvor: Glas javnosti, 05.Dec.2010, 07:17

BEOGRAD- Crveni krst Srbije zahvalio je, povodom 5. decembra - Međunarodnog dana volontera, svim volonterima koji pomažu najugroženijem stanovništvu u zemlji, saopšteno je iz te humanitarne organizacije...Volonteri Crvenog krsta deluju u nesrećama, obučavaju mlade za prvu pomoć, motivišu dobrovoljne...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.