CRTA počinje praćenje izbora

Izvor: RTS, 13.Mar.2017, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRTA počinje praćenje izbora

Posmatračka misija CRTA "Građani na straži" počinje praćenje izbornog procesa, a period pre izbornog dana, izborni dan i period posle izbornog dana pratiće sa 1.000 posmatrača.
Kako se navodi u saopštenju, predizbornu kampanju na terenu posmatraće 60 posmatrača u svim okruzima u Srbiji, dok će na izborni dan više od 940 posmatrača pratiti kvalitet izbornog procesa na biralištima.
CRTA je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navela da misija OEBS/ODHIR neće imati posmatrače na terenu, dok će institucije nadležne za kontrolu određenih aspekata kampanje raditi u ograničenom kapacitetu.
"REM neće pratiti medije već će reagovati po prijavama građana, a Agencija za borbu protiv korupcije imaće značajno manje posmatrača nego prošle godine", navodi se u saopštenju.
Tokom izbornog dana, kao i po završetku izbornog dana, CRTA će pratiti rad Republičke izborne komisije do saopštavanja zvaničnih rezultata kao i proces žalbi na rad biračkih odbora i Republičke izborne komisije ukoliko ih bude.
CRTA je pozvala građane da prate izbornu kampanju i da joj dostavljaju informacije sa terena o incidentima, kupovini glasova, pritiscima na birače, zloupotrebama javnih resursa u kampanji.
Te informacije građani mogu poslati preko društvenih mreža. Njihov profil na Fejsbuku nosi naziv Građani na straži.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.