Izvor: B92, 01.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNOGORSKI MEDIJI O ISTRAZI NAD DJUKANOVICEM

Podgorica -- Najvecu paznju agencijskim vestima i informacijama italijanskih i drugih inostranih medija o pokretanju istrage protiv predsjednika Crne Gore Mila Djukanovica, posvecuju opozicioni mediji, prenosi dopisnik Radija B92 Srdjan Jankovic. Podgoricki dnevnik "Dan", osim mnogobrojnih reagovanja koja pristizu putem agencija, objavljuje i saznanje Bozidara Spasica, bivseg pripadnika Drzavne bezbednosti, koji smatra da je presednik Crne Gore prva zrtva velike akcije evropske zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod nazivom "Buldog 2", nakon cega ce se na tapetu naci Hrvatska i Srbija. U listu "Dan" je objavljeno misljenje potpredsednika Stranke srpskog jedinstva Dragana Markovica koji povezanost crnogorskog drzavnog vrha sa italijanskom mafijom komentarise iz moralnog ugla.

Glasilo Socijalisticke narodne partije "Glas Crnogoraca" pored prenosenja tekstova objavljuje razgovor sa Ivom Pukanicem, direktorom "Nacionala", koji tvrdi da se protiv Djukanovica priprema 11 razlicitih optuznica za razna krivicna dela jer "tuzilastvo u Italiji poseduje dokumenta, svedoke, satelitske snimke i snimljene telefonske razgovore".

Na drugoj strani, drzavni i paradrzavni mediji objavljuju uglavnom reakcije iz Crne Gore ocekujuci zvanicnu potvrdu italijanskog tuzilastva o pokretanju istrage protiv Djukanovica. Akcenat se stavlja na zahtev Djukanovica i crnogorskog drzavnog tuzioca da javno budu objavljene odnosno dostavljene, zvanicnim putem, informacije koje optuzuju drzavne funkcionere za spregu sa italijanskom mafijom. Jednoglasna ocena medija naklonjenih vlasti je da se radi o ociglednom i vise puta vidjenom pritisku na zvanicnu politiku Crne Gore koji se jedino moze otkloniti direktnim suceljavanjem sa eventualnim optuzbama "na sta su funkcioneri Crne Gore spremni".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.