CRNA GORA NAOŠTRILA VOJSKU: Komšije kupile dva nova helikoptera! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2020, 00:03

CRNA GORA "NAOŠTRILA" VOJSKU: Komšije kupile dva nova helikoptera! (FOTO)

Ovakvi vazduhoplovi sa brzinom od 232 km/h i nosivošću od 680 kilograma će obezbediti odličnu obuku, ali i mogućnost obavljanja različitih zadataka.

Ministarstvo odbrane Crne Gore potpisalo je međudržavni ugovor za nabavku dva helikoptera Bel 505 "Džet rendžer X", sa kanadskom komercijalnom kompanijom.

Kako je saopšteno u Podgorici, ugovor podrazumeva da će ta kompanija omogućiti obuku u Francuskoj za tri pilota iz Crne Gore, kao i za osam tehničara na trenažnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << akademiji u Fort Vortu u Teksasu.

Ministarstvo odbrane potpisalo međudržavni ugovor za nabavku 2️⃣ 🚁 Bell 505 Jet Ranger X, sa Kanadskom Komercijalnom Kompanijom 'CCC'. Ministar @pedjabosskovic: “Ministarstvo odbrane nastavlja sa predanim radom u cilju unaprjeđenja naših oružanih snaga” ➡️https://t.co/u1AXNfkWdK pic.twitter.com/BsZLiUmIqW

— Defence MNE (@defence_mne) June 5, 2020

- Ministarstvo odbrane Crne Gore nastavlja sa predanim radom u cilju unapređenja naših oružanih snaga. Uoči trogodišnjice od članstva u NATO, ovaj Ugovor potvrđuje da je Crna Gora posvećena i da radi sve da bude spremna za nove izazove - kazao je ministar odbrane Predrag Bošković, prenose crnogorski mediji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.