CG: Osumnjičeni lekari mogu da rade

Izvor: B92, 22.Feb.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Osumnjičeni lekari mogu da rade

Tužilac u Bijelom Polju demantovao je navode medija da je on dao nalog za suspendovanje s posla lekara u bjelopoljskoj bolnici, osumnjičenih za infekciju beba.

Ti lekari, nedavno pušteni iz pritvora, vratili su se na posao.

Po objašnjenju višeg državnog tužioca u Bijelom Polju Rifata Hadrovića, na tužilaštvu nije da daje uputstva u vezi sa lekarima Tomislavom Jeremićem i Hakom Tahirović, jer, kako je naveo, Tužilaštvo ne vodi kadrovsku politiku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Odluku o povratku lekara na posao mogu doneti Ministasrtvo zdravlja ili kolegijum Bolnice u Bijelom Polju.

Jeremić, Tahirović i nacelnik Ginekološko-akušerske klinike Opšte bolnice u Bijelom Polju Zvonko Puletić pritvoreni su krajem prošle godine pošto se u bjelopoljskom porodilištu zarazilo pet beba, od kojih je jedna umrla.

Zbog infekcije beba, crnogorski ministar zadravlja Miodrag Radunović je ranije podneo ostavku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tužilac: Lekari osumnjičeni za infekciju beba u Bijelom Polju mogu da rade

Izvor: Blic, 22.Feb.2015

Tužilac u Bijelom Polju demantovao je navode podgoričkih medija da je on dao nalog za suspendovanje s posla lekara u bjelopoljskoj Opštoj bolnici, osumnjičenih za infekciju beba...Ti lekari, nedavno pušteni iz pritvora, vratili su se na posao...Po objašnjenju višeg državnog tužioca u Bijelom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.