CAR: Ponovo sukobi, ubijen poslanik

Izvor: B92, 10.Feb.2014, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CAR: Ponovo sukobi, ubijen poslanik

Bangui -- U talasu sukoba i pljački, tokom vikenda u prestonici Centralnoafričke Republike Bangiju, ubijeno je najmanje 11 ljudi, među kojima i poslanik.

Dve osobe su linčovane, a poslanik je upucan s motorcikla u pokretu.

Sukobi između hrišćana i muslimana izbili su u subotu uveče u zapadnom delu grada, gde je više zgrada srušeno, saopštili su svedoci.

Kako prenosi Frans pres, jedan musliman, ubica hrišćanke, linčovan je, njegovo telo je zatim zapaljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i bačeno ispred zgrade opštine, gde je ostalo do nedelje ujutru.

Još jedan muslimanski civil je ubijen, a ubicu su, pre nego što je uspeo da zapali njegovo telo, ubili pripadnici mirovne misije MISCA iz Ruande.

Ovaj događaj izazvao je bes grupe građana koji su uzvikivali slogane protiv vojnika iz Ruande, za koje su pogrešno zaključili da su muslimani, navodi francuska agencija.

Još petoro ljudi ubijeno je pod nerazjašnjenim okolnostima, tvrde svedoci.

Centralnoafrička Liga za zaštitu ljudskih prava, saopštila je danas da su napadači na motorciklu u pokretu ubili u Bangiju, ispred zgrade opštine, poslanika Žana-Emanuela Nđarua, predstavnika jugoistočnog regiona Haute Koto, kojeg je lokalna vlada optužila za nasilje protiv muslimana u svom distriktu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.