Buš greškom rekao da je invazija na Irak bila brutalna i neopravdana

Izvor: VOA, 19.Maj.2022, 09:19

Buš "greškom" rekao da je invazija na Irak bila brutalna i neopravdana

DALAS - Bivši američki predsednik Džordž Buš mlađi, opisao je invaziju na Irak kao „brutalnu i neopravdanu”, da bi se potom ispravio i rekao da je mislio na invaziju Rusije na Ukrajinu. Buš je u svom govoru, na jednom događaju u Dalasu, kritikovao politički sistem Rusije. „Rezultat je odsustvo kontrole i ravnoteže u Rusiji i odluka jednog čoveka da pokrene potpuno neopravdanu i brutalnu invaziju na Irak“, rekao je Buš, pre nego što se ispravio i odmahnuo glavom. „Mislim, na Ukrajinu“.  U šali je za grešku okrivio svoje godine, dok je publika prasnula u smeh. U vreme kada je Buš bio predsednik, 2003, SAD su pokrenule invaziju na Irak zbog navodnog oružja za masovno uništenje, koje nikada nije pronađeno. U dugotrajnom sukobu poginule su stotine hiljada ljudi, a raseljeno je mnogo više.  Bušove primedbe brzo su postale viralne na društvenim mrežama, nakon što je snimak tvitovao reporter Dalas Njuza. Bivši američki predsednik je takođe uporedio ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog sa britanskim ratnim liderom Vinstonom Čerčilom, dok je osudio ruskog predsednika Vladimira Putina zbog invazije na Ukrajinu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

IRAK ILI UKRAJINA - INVAZIJU TREBA OSUDITI: Nesvakidašnji gaf bovšeg prtedsednika SAD u Dalasu! Pokušao da se izvadi na godine!

Izvor: Kurir, 19.Maj.2022

Bivši američki predsednik Džordž Buš je slučajno osudio „brutalnu“ invaziju na Irak, pre nego što je povukao i osudio invaziju Vladimira Putina na Ukrajinu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.